Βελτίωση υπάρχει, τώρα στοχεύει στην αποτελεσματικότητα

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε εμφανή κόντρα στην Σλάβια Πράγας (1-1) εμφανή σημάδια βελτίωσης ανασταλτικά και δημιουργικά, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς είναι λογικό να περιμένει στα επόμενα φιλικά καλύτερα ποσοστά ευστοχίας.

Βελτίωση υπάρχει, τώρα στοχεύει στην αποτελεσματικότητα

Έχοντας ολοκληρωθεί τα πρώτα τέσσερα φιλικά επί αυστριακού εδάφους, το αβίαστο συμπέρασμα που μπορεί να βγει για τον Ολυμπιακό είναι ότι βήμα-βήμα παρατηρείται βελτίωση. Και ανασταλτικά, και δημιουργικά...

Κι αν στο ανασταλτικό κομμάτι έχει αρχίσει να βρίσκει... άκρη ο Ολυμπιακός και να αφήνει στην άκρη τις επιπολαιότητες των πρώτων δύο φιλικών, στο δημιουργικό χρήζει κι άλλης βελτίωσης, αλλά και αποτελεσματικότητας.

Οι Πειραιώτες έχοντας απέναντί τους μία Σλάβια Πράγας που δεν έπαιξε κλειστά όπως οι Κρακόβια και Φορτούνα Ντίσελντορφ, κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ και από τον άξονα. Όχι φυσικά στον βαθμό που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ένα πρώτο βήμα έγινε. Ο Πιερ Κούντε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι, όπως και ο Αγκιμπού Καμαρά που με τα τρεξίματά του υποχρέωνε τους Τσέχους σε λάθη στον άξονα.

Ανασταλτικά ο Κώστας Μανωλάς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε ξανά ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και ο χρόνος όσο περνάει θα είναι σύμμαχός του. Αρκεί να συνεχίσει στο μοτίβο των τελευταίων ημερών και να μην πατήσει «φρένο».

Δημιουργικά λοιπόν ο Ολυμπιακός έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Και το λέμε αυτό βάσει του αντιπάλου που είχε απέναντί του. Και πίεσε ψηλά την Σλάβια, και της έβαλε δύσκολα, και την πονοκεφάλιασε. Βελτίωση λοιπόν υπάρχει στο συγκεκριμένο κομμάτι, όμως, ακόμα θέλει δουλειά στην αποτελεσματικότητα, τόσο σε επίπεδο τελικής πάσας, όσο και σε επίπεδο τελικής προσπάθειας.

Το πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα πλησιάζει. Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες οι πρωταθλητές θα βρεθούν στο Ισραήλ και έως τότε έχουν τον χρόνο για να παρουσιάσουν ακόμα περισσότερα σημάδια βελτίωσης, υπολογίζοντας φυσικά ότι οι Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά θα καταφέρουν να μάθουν το συντομότερο δυνατόν το παιχνίδι των συμπαικτών τους.