Σλάβια Πράγας-Ολυμπιακός 1-1: Μπορούσε κι άλλα γκολ

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος κόντρα στη Σλάβια Πράγας, θα μπορούσε να έχει σκοράρει κι άλλα τέρματα, αλλά έμεινε στο 1-1 με τους Τσέχους. Ντεμπούτο για Αμπουμπακάρ, Ζινκερνάγκελ.

Σλάβια Πράγας-Ολυμπιακός 1-1: Μπορούσε κι άλλα γκολ

Σαφώς βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο πιο δυνατό του τεστ μέχρι τώρα. Η ομάδα του Πειραιά έμεινε στο 1-1 με τη Σλάβια Πράγας σε ένα ματς που είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει κι άλλα γκολ ενώ πλήρωσε και πάλι μία ολιγωρία της άμυνας του.

Στο τέταρτο φιλικό του παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Σλάβια Πράγας με τον Πέδρο Μαρτίνς ξεκινάει την ομάδα του με τον Άβιλα δεξί μπακ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερό, ενώ Μπαγκαλιάνης και Μανωλάς συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Εμβιλά και Αγκιμπού ήταν οι δύο χαφ με τον Κούντε να παίζει ένα… κλικ πιο μπροστά τους. Ραντζέλοβιτς και Μασούρας έπαιξαν στα άκρα με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με τα τρία προηγούμενα που είχε δώσει ο Ολυμπιακός. Απέναντι του είχε μία ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι απλά να αμυνθεί. Οι Πειραιώτες έβγαλαν αρκετή πίεση ψηλά με τον Κούντε να είναι ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Ο Καμερουνέζος έβγαλε τρομερή ενέργεια στο γήπεδο και προσπάθησε να απλώσει και το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πολύ καλά τρεξίματα στο γήπεδο είχε και ο Αγκιμπού.

Οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά τους Τσέχους και τους δημιούργησαν προβλήματα στην ανάπτυξη τους. Πολύ καλές ενέργειες είχε και ο Άβιλα στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός λειτουργούσε καλά ανασταλτικά και δεν κινδύνευε από τη Σλάβια. Στο 32' ακυρώθηκε το γκολ του Μασούρα ως οφσάιντ, αλλά στο 34' ο Ρέαμπτσιουκ σκόραρε παίρνοντας το… ριμπάουντ από το σουτ του Κούντε που βρήκε στο δοκάρι. Οι Πειραιώτες την… πάτησαν τελικά στο 43' από ένα κόρνερ της Σλάβια και μία αδυναμία των Κούντε, Μασούρα να απομακρύνουν. Η μπάλα έφτασε στον Ούσου που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κούντε και κατέληξε στα δίχτυα.

Στην επανάληψη οι Τσέχοι μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να πιέσουν ψηλά τον Ολυμπιακό και να του δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και να κρατήσουν τη μπάλα και να αποφύγουν τα λάθη. Στο 60' ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τους Μπουχαλάκη, Αβραάμ, Κανέ, Τικίνιο, Κούτρη, Ζινκερνάγκελ και Καμαρά, ενώ είχαν περάσει ως αλλαγή οι Σισέ, Καρβάλο και Ανδρούτσος. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την πίεση της Σλάβια, από ένα σημείο και μετά δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει σκοράρει και να έχει πάρει και τη νίκη. Αντίθετα η Σλάβια δεν απείλησε τον Ολυμπιακό και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Σλάβια Πράγας: Μαντούς, Ουσού, Σάντος, Γιούρασεκ, Ντουντέρα, Μόουζες, Χολές, Τραορέ, Χρομάντα, Ολαγίνκα, Κόλινς-Σορ

Ολυμπιακός Α' Ημίχρονο: Τζολάκης - Άβιλα, Μανωλάς, Μπαγκαλιάνης, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Κούντε - Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός Β' Ημίχρονο: Τζολάκης, Σισέ, Καρβάλιο, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Αβραά, Κανέ, Τικίνιο, Κούτρης, Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ.