Προετοιμασία Ολυμπιακού: To καλώς εννοούμενο αγωνιστικό θράσος και οι «υπερβολές» του Φαντιγκά

ΓΚΑΪΝΜΠΕΡΓΚ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά στηρίζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς, παίρνει τις ευκαιρίες του και δείχνει το ίδιο πρόσωπο σε προπονήσεις και αγώνες. Δηλαδή, το πρόσωπο ενός ποδοσφαιριστή με καλώς εννοούμενο αγωνιστικό θράσος, αλλά και «υπερβολές» στο παιχνίδι του.  

Προετοιμασία Ολυμπιακού: To καλώς εννοούμενο αγωνιστικό θράσος και οι «υπερβολές» του Φαντιγκά

Ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει ευκαιρίες σε όλους όσους βρίσκονται στην Αυστρία. Από τον Κρίστινσον που ακουγόταν ότι μπορεί να μην είναι καν στο ρόστερ του Ολυμπιακού στο τέλος του καλοκαιριού έως τον Ντιμπί Κεϊτά που προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε να μοιράσει κατά κάποιο τρόπο τον χρόνο στα τρία φιλικά χρησιμοποιώντας το 99% των παικτών του (σ.σ. μόνο ο 4ος γκολκίπερ Παπαδούδης δεν έχει παίξει ακόμη).

Μεταξύ αυτών φυσικά και ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά, τον οποίο ο Μαρτίνς προσπαθεί να «βιδώσει» σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Ενδεχομένως το κάνει επειδή πρώτον τον πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει από τα «φτερά» και δεύτερον, επειδή ακόμη δεν έχει μπει ο Ζινκερνάγκελ στην εξίσωση.

Αν αρέσει κάτι στον Μαρτίνς από τον Φαντιγκά είναι το γεγονός ότι δεν κρύβεται ποτέ. Θα κάνει κίνηση χωρίς την μπάλα, θα την ζητήσει, θα κοιτάξει να πάει στο ένας εναντίον ενός, θα κάνει τη διαγώνια κίνηση για να δώσει την ευκαιρία στον αριστερό μπακ να ανέβει όλη την πλευρά και σε γενικές γραμμές δείχνει ότι έχει το καλώς εννοούμενο αγωνιστικό θράσος.

Αν υπάρχει κάτι που χρήζει βελτίωσης, φυσικά δεν είναι άλλο από κάποιες «υπερβολικές» και παραπανίσιες ενέργειες που κάνει, όπως το άσκοπο κουβάλημα της μπάλας ή η παραπάνω ντρίμπλα κι ενώ έχει δίπλα του κάποιον παίκτη σε καλύτερη θέση, είτε για πάσα, είτε για σουτ.

Ο Φαντιγκά δείχνει και στις προπονήσεις ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες. Απλώς κάνει κάποια πράγματα παραπάνω που είναι αχρείαστα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η ανάλογη αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια.

Ο Μαρτίνς πάντως τον πιστεύει και για αυτό το λόγο κάθεται με τις ώρες και ασχολείται μαζί του.