Ολυμπιακός: Το «κάτι» που θέλει ο Καρβάλιο, ο Μπα και ο Κούτρης

Ο Ζοάο Καρβάλιο είναι παίκτης που δεν θα κρυφτεί, θα ζητήσει μπάλες και θα πάρει ενέργειες. Αυτό που οφείλει να αλλάξει ο Μπα για να σταθεί στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Το «κάτι» που θέλει ο Καρβάλιο, ο Μπα και ο Κούτρης

Στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ριντ. Όντως αυτή την περίοδο έχουν ελάχιστη σημασία τα αποτελέσματα των φιλικών. Δεν είναι κάτι που το λένε οι προπονητές απλά για να το πουν. Από την άλλη, όμως είναι και ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του τεστ είχε ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν αρκετά δραστήριος, αλλά υπήρξαν στιγμές που ήταν φλύαρος. Του έλειψε η δημιουργία. Την ίδια ώρα δεν έλειπαν τα επιπόλαια λάθη στα μετόπισθεν. Και ειδικά στην επανάληψη που ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ και αρκετές φάσεις.

Φυσικά το ζητούμενο είναι η ομάδα του Πειραιά να είναι έτοιμη στις 20 Ιουλίου στο ματς με τη Μακάμπι στη Χάιφα. Από την άλλη αξίζει να σταθούμε σε κάποια πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τον Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος και ζήτησε και πήρε προσπάθειες. Είχε ένα καλό φάουλ στο πρώτο ημίχρονο που λίγο έλειψε να σκοράρει και έφτιαξε και μία φάση για τον Φαντιγκά, ο οποίος επίσης λίγο έλειψε να σκοράρει.

Σου δίνει την εντύπωση, όμως, ότι κάτι του λείπει του Καρβάλιο. Προσπαθεί να δημιουργήσει, αλλά είναι σαν να αφήνει μία δουλειά στη μέση. Θέλει αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνει τη διαφορά και στην ομάδα. Εάν το βρει αυτό σίγουρα θα είναι ευτύχημα για τον Ολυμπιακό γιατί δεν είναι παίκτης που θα κρυφτεί.

Θα σταθούμε και στον Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς έκανε το πέναλτι στη Ριντ. Στην πρώτη φάση που πάτησαν την περιοχή του Ολυμπιακού οι Αυστριακοί ο Σενεγαλέζος έκανε την ίδια ανόητη ενέργεια που έχει κάνει τόσες και τόσες φορές. Και αυτό οφείλει να το διορθώσει εάν θέλει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Από το πρώτο φιλικό, πάντως, σκόρπισε χαμόγελα ο Λεονάρντο Κούτρης. Έχει προσόντα αυτό το παιδί και δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι διαχειριστεί τα συναισθήματα του όταν κάτι δεν του πηγαίνει όπως το υπολογίζει.