Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Γκιγιέρμε

Το fosonline έμαθε τα πάντα για το νέο μέσο του Ολυμπιακού και σας τον παρουσιάζει με τις... συστατικές τεσσάρων Ισπανών δημοσιογράφων. 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Γκιγιέρμε

Τέσσερις έγκριτοι Ισπανοί δημοσιογράφοι και δη ρεπόρτερς της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια σκιαγραφούν στον Μάνο Σταραμόπουλο, το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον βραζιλιάνο χαφ, Γκιγιέρμε.

ΧΟΥΑΝ ΓΙΟΡΝΤΙ ( MARCA)

«Ο Γκιγιέρμε είναι ποδοσφαιριστής του «κουτιού» , με απλά λόγια box to player ... Θα μπορούσε να παίξει ως αμυντικός μέσος με το νο 5 ( στην Λατινική Αμερική ως γνωστόν οι αμυντικοί χαφ φορούν κατά βάση το Νο 5). Μια από τις καλύτερες δεξιότητές του είναι οι μακρυνές μπαλιές του που έχουν σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα. Του αρέσει επίσης να σουτάρει από μακρυνές αποστάσεις. Στην Ουντινέζε και τη Ντεπορτίβο έπαιξε σε άλλο ρόλο στην μεσαία γραμμή. Είχε περισσότερο το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Προσωπικά εμένα το στυλ του μου θυμίζει τον Τούρκο άλλοτε μέσο της Ίντερ, Εμρέ.»

ΑΝΤΡΙΑΝ ΚΑΝΤΑΛ ( Δημοσιογράφος στο RadioCadena ).

«Ο Γκιγιέρμε είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει πολύ καλή μπάλα. Εάν το παιχνίδι της ομάδας του ταιριάζει τότε , μπορεί να είναι ένας πολύ έγκυρος ποδοσφαιριστής στο συνδυαστικό κομμάτι της ομάδας του. Του αρέσει να δίνει με ωραίο τρόπο την μπάλα , αλλά και να την καθοδηγεί όπως και τους συμπαίκτες του. οδηγεί.
Το αρνητικό μέρος είναι ότι έχει πολύ καλές τεχνικές αρετές , αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής που έως τώρα δεν τις είχε αναδείξει ποτέ στην Λα Κορούνια. Είναι μαλακός, δεν βάζει το πόδι του όσο δυνατά θα μπορούσε για να πάρει την μπάλα. Ορισμένες φορές κρύβεται όταν πρέπει να πραγματοποιήσει κατά μέτωπο επίθεση ή δεν κοντράρεται αρκετά για να κερδίσει την μπάλα, άλλωστε και γι αυτό ίσως έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ στην Λα Κορούνια».

ΧΟΣΕ ΜΑΡΙΑ ΤΟΡΕΝΤΕ ( CADENA COPE radio)

Στην αρχή υπήρξαν πολλές προσδοκίες για τον Γκιγιέρμε. Η Ντεπορτίβο κατέβαλε 5 εκατ. Ευρώ στην Ουντινέζε για να τον αποκτήσει. Δεν παρουσίασε όμως την αναμενόμενη απόδοση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θεωρείται ότι έχει καλό κτύπημα της μπάλας από σχετικά μακρυνή απόσταση. Του αρέσει να καλύπτει πολλούς τομείς, να πραγματοποιεί μια σημαντική φυσική εμφάνιση και να βοηθά την άμυνά του. Πολλές φορές ωστόσο όλα δεν μπορούν να πετύχουν καθώς θέλει να δίνει λύσεις σε όλα. Το πρόβλημα στη Ντεπορτίβο ήταν ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ήταν ορατά σε μεμονωμένα κομμάτια ούτε στην τεχνική της ηγεσία. Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν πολλά λεπτά και ήταν ένας εκκινητής για όλους τους προπονητές, δεν έφτασε στο καλύτερο του επίπεδο. Δεν είχε διάρκεια αλλά διαστήματα με καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι πως πρόκειται για ένα θετικό μέσο. Σε ορισμένες στιγμές μπορεί να χάνει τον προσανατολισμό του , κι αυτό γιατί θέλει να φτάσει σε μέρη που δεν του αντιστοιχούν. Επιδιώκει πάντα να κάνει την υπέρβαση, μερικές φορές, αυτό επιτυγχάνεται άλλες όχι..»

Μπορεί να αναδειχθεί στον ηγέτη της ομάδας

ΧΕΣΟΥΣ ΣΟΜΠΡΙΝΟ ΓΚΟΣΕΝΙΕ ( Δημοσιογράφος στο Cadena Marca radio)

Ο Γκιγιέρμε είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Έχει οργάνωση στο παιχνίδι του. Καλό όραμα για το παιχνίδι και την ποιότητα, αλλά στη Ντεπορτίβο η υψηλή κλάση του που δεν βρήκε αντίκρυσμα τον έχει κάνει να πλήξει. Οι οπαδοί ήταν πολύ απαιτητικοί . Εν πάση περιπτώσει, είναι ένας πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιριστής που, αν βρει ένα θετικό περιβάλλον, κάτι που δεν συνέβαινε εδώ, θα μπορέσει να αναδειχθεί στο νέο ηγέτη της ομάδας του και να την οδηγεί σε επιτυχίες».


Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo