Προετοιμασία Ολυμπιακού: Για αυτό ταξίδεψε στην Αυστρία ο Ντιμπί Κεϊτά

ΓΚΑΪΝΜΠΕΡΓΚ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Πέδρο Μαρτίνς πιστεύει ότι ο Ντιμπί Κεϊτά θα εξελιχθεί σε «εσωτερική μεταγραφή» και για αυτό τον πήρε στην Αυστρία.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Για αυτό ταξίδεψε στην Αυστρία ο Ντιμπί Κεϊτά

Όχι, δεν ήταν έκπληξη η παρουσία του Ντιμπί Κεϊτά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Και κακώς παρουσιάστηκε ως έκπληξη. Ο 18χρονος Ισπανός εξτρέμ (με ρίζες από το Μάλι) είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει την ποιότητα και την ικανότητα να βρεθεί στην πρώτη ομάδα και να βλέπει το όνομά του αρκετές φορές στις 20άδες.

Ο λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς τον πήρε στην προετοιμασία στο Γκάινμπεργκ, δεν είναι άλλος από το ότι πιστεύει πως θα εξελιχθεί σε μία «εσωτερική μεταγραφή».

Ο Κεϊτά ξεπέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε, ξεκίνησε δειλά-δειλά προπονήσεις στον Ρέντη και από το απόγευμα της Τετάρτης (22/6, 18.00) που αρχίζει η προετοιμασία επί αυστριακού εδάφους, θα κοιτάξει να «γκαζώσει».

Ο Μαρτίνς τον πήρε στην Αυστρία όχι για να συμπληρώνει τα διπλάκια στις προπονήσεις, αλλά για να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στα φιλικά. Κι εκεί φυσικά να αποδείξει ότι ορθώς προκλήθηκε «θόρυβος» στο άκουσμα της μεταγραφής του τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να τον βγάλει σιγά-σιγά στον «αφρό».

Είναι ξεκάθαρο ότι στο πρόσωπό του βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή, που αν βάλει κάτω το κεφάλι και δουλέψει, έχει όλα τα προσόντα για να κερδίσει χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν στην πρώτη ομάδα.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η παρουσία του στην Αυστρία. Ήρθε, γιατί πολύ απλά, ο Μαρτίνς σκοπεύει να του δώσει παιχνίδια στα πόδια του.