Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η μεγάλη ώρα του Κούτρη και ο Γιάννης Μασούρας που έμεινε Ρέντη

ΓΚΑΪΝΜΠΕΡΓΚ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στην Αυστρία βρίσκεται κανονικά ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος θα παλέψει για μία θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου. Αντιθέτως, έμεινε πίσω στην Αθήνα ο Γιάννης Μασούρας που δεν υπολογίζεται.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η μεγάλη ώρα του Κούτρη και ο Γιάννης Μασούρας που έμεινε Ρέντη

Οι προετοιμασίες συνήθως είναι και δεύτερες ευκαιρίες για αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε ότι ο Κώστας Τσιμίκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό χάρη στην επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς να τον «τσεκάρει» το καλοκαίρι του 2018. Ένας Τσιμίκας που είχε κάνει μία καλή σεζόν με την Βίλεμ, αλλά ελάχιστοι πίστευαν ότι θα κατάφερνε να στεριώσει. Το τι συνέβη με τον «Τσίμι» είναι πλέον γνωστό.

Μία δεύτερη ευκαιρία αναζητάει από την πλευρά του ο Λεονάρντο Κούτρης. Όχι φυσικά για να κερδίσει μεταγραφή σε τρία χρόνια στην... Λίβερπουλ, αλλά για να κερδίσει σε πρώτη φάση την παραμονή του στον Ολυμπιακό της νέας περιόδου.
Ο «Λέο» που είχε τα σκαμπανεβάσματά του στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, έχει μπει καλά στις προπονήσεις στο πρώτο στάδιο που έγινε στον Ρέντη. Το θέμα βέβαια είναι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και στην Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά και τα φιλικά ενόψει των αγώνων με την Μακάμπι Χάιφα.

Ο Κούτρης διεκδικεί λοιπόν μία θέση στο νέο ρόστερ, με στόχο - τί άλλο; - να ανατρέψει το αρχικό πλάνο που λέει ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει για αριστερό μπακ, ο οποίος θα κονταροχτυπιέται με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Στο χέρι του είναι να φέρει τούμπα την κατάσταση.

Αντιθέτως, έχοντας ξεκαθαρίσει το τοπίο στο δεξί άκρο της άμυνας με τους Σίμε Βρσάλικο και Άβιλα Γκόρντον, ο Γιάννης Μασούρας δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αυστρία. Ενώ ήταν παρών στις προπονήσεις του Ρέντη, τελικά έμεινε πίσω και αναγκαστικά θα ψάξει να βρει ομάδα. Ο δε Θανάσης Ανδρούτσος βρίσκεται κανονικά στο Γκάινμπεργκ, όπου ξεκινάει την Τετάρτη (22/6) η προετοιμασία των Πειραιωτών επί αυστριακού εδάφους.