Ο Βρσάλικο, η Ρεάλ, ο Μέσι και η σέντρα της ζωής του

Μερικές στιγμές της σπουδαίας καριέρας του Σίμε Βρσάλικο που βρίσκεται προ των πυλών του Ολυμπιακού. Η σέντρα για τον τελικό, ο Μέσι, η Ρεάλ και η ρεβάνς από... ΠΑΟΚ

Ο Βρσάλικο, η Ρεάλ, ο Μέσι και η σέντρα της ζωής του

Ο Ολυμπιακός έχει προφορική συμφωνία και είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του διεθνούς Κροάτη μπακ Σίμε Βρσάλικο που μένει ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί και γραφτεί για τις παραστάσεις, το ταλέντο, τον ηρωισμό και την προσωπικότητα ενός παίκτη που έχει αγωνιστεί σε τελικό Μουντιάλ, έχει πάρει το Europa League και τίτλο στην Ισπανία, ενώ «γεννήθηκε» πρωταθλητής όταν ξεκίνησε την καριέρα του και σήκωνε τις κούπες τη μία μετά την άλλη με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ένας παίκτης που έχει φτάσει έως τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου (το 2018 στην Ρωσία) δεν μπορεί βέβαια να έχει οτιδήποτε άλλο ψηλότερα. Σε ένα τρομερό τουρνουά με την Κροατία να διαλύει την Αργεντινή στον όμιλο με 3-0 και τον Βρσάλικο να συμμετέχει στον αποσυντονισμό του Μέσι του Αγουέρο και των άλλων αστεριών και με νίκες στις παρατάσεις να φτάνει ως το φινάλε όπου ηττήθηκε από την Γαλλία. Η ασίστ της ζωής του ήταν εκείνη στον Πέρισιτς, μια έξοχη σέντρα από την οποία ήλθε η ισοφάριση στον αλησμόνητο ημιτελικό με την Αγγλία. Και η ανατροπή στην παράταση.

Ο Κροάτης μπακ έχει αντιμετωπίσει όλους του σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου σε Ισπανία, Ιταλία και με την Εθνική του. Πριν από ένα μήνα ήταν βασικός στη νίκη της Ατλέτικο επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας Ρεάλ με 1-0, στο τελευταίο πολύ μεγάλο ματς της καριέρας του στην Primera.

Παίζοντας με τον Ολυμπιακό εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία, θα έχει την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς μετά από πολλά χρόνια και από τον... ΠΑΟΚ. Το 2010 η Ντιναμό είχε παίξει στον όμιλο του Europa League με την ελληνική ομάδα και ο Βρσάλικο ήταν βασικός στην Τούμπα, όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 1-0 με γκολ του Βλάνταν Ίβιτς. Με τον Σαλπιγγίδη σκόρερ το 1-0 επαναλήφθηκε και στο Ζάγκρεμπ στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ, αλλά ο υποψήφιος νέος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν τότε εκτός αποστολής.