Το ντέρμπι του... μεσονυχτίου

Το γκολ που σημείωσε ο Βαρέλα στο 90' και ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού Ποντίκη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Τούμπα και το ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ δεν τέλειωσε ποτέ...

Το ντέρμπι του... μεσονυχτίου

Ο διαιτητής κατακύρωσε το γκολ αλλά άλλαξε γνώμη όταν ο βοηθός Ποντίκης του είπε ότι τη στιγμή της επιτυχίας ο Μαουρίσιο ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν και ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε μαινόμενος στο τερέν. Ο Κομίνης δέχθηκε απειλές και αποχώρησε. Το ματς διακόπηκε. Σε βάρος ποίας ομάδας όμως, μόνο ο Κομίνης το γνώριζε.

Κοντά στα μεσάνυχτα, που διαβάστηκε το φύλλο αγώνα, έγινε γνωστό ότι τη στιγμή της διακοπής (στο 89΄) ο ΠΑΟΚ προηγείτο με 1-0!! Με άλλα λόγια ότι το γκολ του Βαρέλα είχε μετρήσει κανονικά!!! Και ότι το παιχνίδι διακόπηκε με υπαιτιότητα της ΑΕΚ επειδή δεν εμφανίστηκε ξανά στο τερέν!!!

Μέχρι το σημείο μηδέν, οι δυο ομάδες είχαν μοιραστεί φάσεις και εντυπώσεις. Η ΑΕΚ θέλησε να δείξει από τα πρώτα λεπτά ότι δεν μασάει από έδρες. Πρέσαρε ψηλά και δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να κατεβάσει τη μπάλα. Ο εκνευρισμός των γηπεδούχων φάνηκε στην αντίδραση (αγκωνιά) του Μάτος όταν πιέστηκε από τον Λιβάγια.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος να χτυπήσουν πρώτοι. Στο 14΄ ο Λιβάγια ξέφυγε στην περιοχή αλλά έκανε κακή επιλογή και το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα σώματα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αραούχο, με πλάτη στην εστία, έπιασε ανάποδο ψαλίδι στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ, αφού γλύτωσε την παραβίαση της εστίας του, κέρδισε σιγά-σιγά μέτρα στο γήπεδο και στο 22΄ δημιούργησε την πρώτη φάση του με τον Τζάλμα που τρύπησε την άμυνα, όμως πρόλαβε ο Σιμόες και έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Μαουρίτσιο.

Με τον κόσμο να σπρώχνει ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει χωρίς, ωστόσο, να φτάνει σε καθαρή ευκαιρία. Ένα σουτ του Λημνιού στο 31΄ σουτ Λημνιού δεν ανησύχησε τον Μπάρκα κι ένα άλλο του Μαουρίτσιο στο 32΄κόντραρε στο πόδι του Λαμπρόπουλου και έφυγε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο β΄ μέρος και προσπάθησε να προκαλέσει ρήγμα στην άμυνα της ΑΕΚ από τα άκρα καθώς δεν είχε τρόπο να περάσει τη μπάλα στον Πρίγιοβιτς που ασφυκτιούσε ανάμεσα στους Λαμπρόπουλο και Βράνιες.

Στο 51΄ μπερδεύτηκαν οι Μπακάκης και Βράνιες και ο Τζάλμα βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα. Όμως με αυτοθυσία έπεσε στα πόδια του ο Λαμπρόπουλος και κόντραρε το σουτ (η μπάλα έφυγε κόρνερ).

Ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη του κίνηση στο ματς στο 55΄, βγάζοντας τον Λημνιό και βάζοντας τον Μακ. Ο Σλοβάκος πήγε στην αριστερή πτέρυγα και στη δεξιά ήρθε ο Τζάλμα. Ο Πρίγιοβιτς πρώτη φορά ξέφυγε από τις κιτρινόμαυρες συμπληγάδες στο 61΄. Το σουτ όμως που έκανε βρήκε τον Μπάρκα σε ετοιμότητα.

Η ΑΕΚ απάντησε γρήγορα με τον Μπακασέτα που κατέβασε ωραία τη μπάλα και σούταρε. Όμως ο Πασχαλάκης έκλεισε γρήγορα τη γωνιά και απέκρουσε. Το ματς πήρε ξαφνικά φρενήρη ρυθμό και ο Πρίγιοβιτς στο 64΄ αστόχησε από καλή θέση.

Με την αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου (αντί του Λιβάγια) ο Χιμένεθ προσπάθησε να προσδώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση. O Μπακασέτας στο 73΄ παραλίγο να παγώσει την Τούμπα με σουτ που ξύρισε το δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Κομίνης στο 87΄ απέβαλε τον Χιμένεθ. Όμως αυτή δεν έμελλε να είναι η πιο σημαντική του απόφαση στο ματς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Κομίνης είχε πολύ δύσκολη αποστολή. Παρόλα αυτά κράτησε το ματς ως το 90'. Η απόφαση να ακυρώσει το γκολ του Βαρέλα δεν ήταν δική του αλλά του επόπτη Ποντίκη που υπέδειξε οφσάιντ τον Μαουρίσιο. Ο Κομίνης σωστά τιμώρησε τον Μάτος με κίτρινη. Έπρεπε όμως να του δείξει και δεύτερη για το πάτημα στον Μπακασέτα μετά το επικίνδυνο τάκλιν που του έκανε αυτός.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπας
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 Διακοπή
ΓΚΟΛ: 90΄ Βαρέλα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης
ΚΑΡΤΕΣ: 4΄ Ματος, 19 Κάμπος, 38΄ Κρέσπο, 57΄ Πέλκας, 86΄ Μαουρίσιο - 10΄ Μπακασέτας, 23΄ Γκάλο, 54΄ Αραούχο, 87΄ Χριστοδουλόπουλος

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (78΄ Σάκχοφ), Κάμπος, Λημνιός (55΄Μακ), Πέλκας (75΄Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Γκάλο (82΄ Μασούντ), Λιβάγια (65΄Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Αραούχο