Οι ξεχωριστοί στόχοι Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Αβραάμ

Ο Ολυμπιακός κράτησε με νέα συμβόλαια τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που μέσω των επιτυχιών του συλλόγου ετοιμάζονται για ιστορικά ατομικά επιτεύγματα. 

Οι ξεχωριστοί στόχοι Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Αβραάμ

Η παραμονή των Γιουσέφ Ελ Αραμπί με νέο διετές συμβόλαιο και των Ματιέ Βαλμπουενά και Αβραάμ Παπαδόπουλου με συνεργασία για την επόμενη χρονιά ήταν εισηγήσεις του Πέδρο Μαρτίνς, στόχος της διοίκησης του Ολυμπιακού και επιθυμία των ίδιων των παικτών που τελικά έγιναν πραγματικότητα.

Πέραν των φιλοδοξιών που έχουν για να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο που θα μπορέσει ή θα χρειαστεί τον Ολυμπιακό για να πετύχει και φέτος τις εγχώριες διακρίσεις αλλά και να επιστρέψει στο Champions League, υπάρχουν και τα ατομικά κίνητρα για τους τρεις πολύπειρους άσους.

Ο Ελ Αραμπί θα επιδιώξει να επιστρέψει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όπως ήταν τις δύο πρώτες σεζόν του και δεν κατάφερε φέτος, παρά τη μεγάλη προσπάθεια στο τέλος να προλάβει τον Φαν Βέερτ. Όπως επίσης να ανεβεί στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έχει σημειώσει 78 γκολ, θα ξεπεράσει τον Φορτούνη που έχει 79, τον Μήτρογλου με 82, τον Γιαννακόπουλο με 86 και λογικά και τον Τζιοβάνι που σταμάτησε στα 97 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο πολύ δύσκολος στόχος είναι να φτάσει στα 119 τέρματα του Νίκου Αναατόπουλου που βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τους άπιαστους Τζόρτζεβιτς (156) και Αλεξανδρή (170). Αν συνεχίσει να σκοράρει 20+ γκολ τη σεζόν ο Ελ Αραμπί μπορεί να φτάσει και να περάσει τον θρυλικό «μουστάκια».

Ο Βαλμπουενά έπαιξε οκτώ χρόνια στην Μαρσέιγ και από κει και πέρα η δεύτερη ομάδα του σε σεζόν και συμμετοχές είναι ήδη ο Ολυμπιακός, με τις τρεις που βρίσκεται στην Ελλάδα και πλέον ετοιμάζεται για την τέταρτη. Ο Γάλλος άσος έχει παίξει μία χρονιά στην Ντιναμό Μόσχας, δύο στην Λιόν και δύο στη Φενέρ από τότε που άφησε την Μασσαλία. Κι έχει ήδη επίσης ξεπεράσει όλες τις άλλες ομάδες πλην Μαρσέιγ σε αριθμό αγώνων (120), γκολ (14) και ασίστ (39). Αυτό που μπορεί να κάνει φέτος είναι να έχει με τον Ολυμπιακό ίδιους τίτλους με εκείνους που είχε πάρει οκτώ χρόνια με την Μαρσέιγ! Με την γαλλική ομάδα είχε πανηγυρίσει έξι τίτλους (ένα πρωτάθλημα, τρία Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ. Με τον Ολυμπιακό έχει ήδη τέσσερις (τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο). Άρα με το νταμπλ φέτος μπορεί να φτάσει και στα μέρη μας τους έξι τίτλους!

Ο δε Αβραάμ είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τα περισσότερα πρωταθλήματα από το υπάρχον ρόστερ, έχοντας φτάσει στα εννιά. Μπορεί με έναν ακόμη στη φετινή σεζόν να μπει κι αυτός στο κλειστό κλαμπ των παικτών στην ιστορία του Ολυμπιακού με διψήφιο αριθμό πρωταθλημάτων, πίσω από τον Τζόλε που έχει δώδεκα. Θα είχε περισσότερα κι από τον Τζόρτζεβιτς εάν δεν υπήρχε διακοπή στην καριέρα του στον Ολυμπιακό παίζοντας στο εξωτερικό, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση...