Ο «λίρα εκατό» Ποντένσε, ο Μαρτίνς και ο Καρεμπέ

Τι πιστεύουν Καρεμπέ και Μαρτίνς για τον βραχύσωμο εξτρέμ του Ολυμπιακού. Ποια είναι τα δυνατά του σημεία και τι πρέπει ακόμα να βελτιώσει. 

Ο «λίρα εκατό» Ποντένσε, ο Μαρτίνς και ο Καρεμπέ

Κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου, ο Κριστιάν Καρεμπέ είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Αθλητικός Διευθυντής του Ολυμπιακού είχε καταστήσει σαφές ότι αν μπορούσε να έπαιρνε κάποιο παίκτη από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αυτόν θα διάλεγε. Και φυσικά μέχρι στιγμής η εισήγησή του δικαιώνεται απόλυτα.

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο προπονητικό κέντρο των «λιονταριών» ευνόησαν τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε δεν ήθελε να μείνει μετά τους προπηλακισμούς παικτών από οπαδούς, παρ' ότι η Σπόρτινγκ τον υπολόγιζε για τη φετινή χρονιά. Κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, να ντύσει ένα παίκτη στα ερυθρόλευκα στον οποίο η ομάδα του είχε βάλει ρήτρα 60 εκατ. Μετά από δύο παιχνίδια ο Ποντένσε αποδεικνύεται «λίρα εκατό».

Ο Πέδρο Μαρτίνς «στάζει μέλι» για τον συμπατριώτη του. Αυτό που αρέσει πολύ στο 48χρονο τεχνικό είναι πως παρά την υψηλή του τεχνική κατάρτιση, αποφεύγει να κρατάει την μπάλα παραπάνω και παίζει για την ομάδα. «Μου αρέσει να δημιουργώ» λέει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τον θεωρεί επίσης πολύ σημαντικό σε κλειστές άμυνες. Έχει την κοφτή ντρίμπλα, είναι καλός χειριστής της μπάλας και μπορεί με τις ατομικές του ενέργειες να δημιουργήσει ρήγματα σε πολυπρόσωπες άμυνες.

Βέβαια, ο βραχύσωμος εξτρέμ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το βασικό που πρέπει να διορθώσει είναι τα τελειώματα. Άσχημα δεν μπορεί να τα πει κανείς, αλλά με τις τελικές που έχει κάνει ο 22χρονος, θα μπορούσε και να σκοράρει. Θέλει δουλειά ακόμα για να τελειώνει με γκολ τις πολύ καλές προσπάθειες που κάνει.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ο Ντάνιελ δεν βρίσκεται ακόμα στο 100%. Ο Πορτογάλος βρίσκεται γύρω στο 60% αυτών που πραγματικά μπορεί να δώσει. Και σίγουρα ο Μαρτίνς περιμένει πολλά ακόμα από τον συμπατριώτη του...