Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς επιμένει να κρατάει στην ομάδα τις «παλιοσειρές»

Δεν είναι κρυφό πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σε μεγάλη εκτίμηση και θέλει να μείνουν στον Ολυμπιακό παίκτες όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Ματιέ Βαλμπουένα.

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς επιμένει να κρατάει στην ομάδα τις «παλιοσειρές»

Όταν ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε τον Ολυμπιακό την άνοιξη του 2018 παρέλαβε ένα ρόστερ περίπου 40 παικτών και μια σειρά από dvd με παίκτες που θα έπρεπε να αξιολογήσει. Λίγες ημέρες αργότερα, στράφηκε στους ανθρώπους της ομάδας παρατηρώντας ότι δεν υπήρχαν παίκτες οι οποίοι να συνδέεουν τις επιτυχίες του παρελθόντος με τον στόχο που ήθελαν να πετύχουν.

Εξ ου και εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψε ξανά στον Ολυμπιακό ο Βασίλης Τοροσίδης, λίγο μετά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και πλέον ο 52χρονος προπονητής μπορεί να δει στα πρόσωπα τόσο του Αβραάμ, όσο και των Ελ Αραμπί, Βαλμπουένα κ.τ.λ. παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις στον Ολυμπιακό.

Και επιπλέον μπορούν να το μεταδώσουν και στους νεότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το «πάντρεμα» αυτό δεν το επεδίωξε μόνο ο Πορτογάλος στον Πειραιά, αλλά πολλές επιτυχημένες ομάδες του εξωτερικού όπως η Μίλαν με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ή η Λίβερπουλ με τον Τζέιμς Μίλνερ, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη έναν χρόνο.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα σε εκείνους που ο Μαρτίνς λογίζει ως «παλιοσειρές» στον Ολυμπιακό συγκαταλέγεται και ο Κωσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος στα 19 του χρόνια έχει πανηγυρίσει ήδη τρία πρωταθλήματα με τους «ερυθρόλευκους».