Καρλίτος: «Ομάδα της La Liga με ήθελε αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να διαπραγματευτεί»

Ο Ισπανός επιθετικός του Παναθηναϊκού αποκάλυψε το ενδιαφέρον ομάδας από τη La Liga. 

Καρλίτος: «Ομάδα της La Liga με ήθελε αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να διαπραγματευτεί»

Σχεδόν δύο χρόνια βρίσκεται στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο Καρλίτος.

Ο 31χρονος στράικερ μίλησε στην ισπανική «AS» και υποστήριξε πως βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, ενώ αποκάλυψε πως στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο υπήρξε ομάδα της La Liga που εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτησή του, με τους «πράσινους» όμως να μην διαπραγματεύονται την αποχώρησή του.

«Η φετινή σεζόν ήταν πολύ καλή στον Παναθηναϊκό. Αγωνίστηκα σε 35 ματς, πέτυχα 12 γκολ και μοίρασα πέντε ασίστ. Νιώθω ότι βρίσκομαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και σχετικά με την ικανότητα να κατανοώ το παιχνίδι.

«Σε επίπεδο επιτυχιών στην Κρακοβία πέτυχα τα πάντα. Με 24 γκολ ήμουν ο πρώτος σκόρερ στην Α' Κατηγορία. Αναδείχθηκα καλύτερος επιθετικός και καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος σε ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν παίκτες και προπονητές. Σε δύο σεζόν πέτυχα 45 γκολ σε ένα πρωτάθλημα που για μένα είναι από τα καλύτερα λόγω του αγωνιστικού επιπέδου και της ατμόσφαιρας στα γήπεδα», τόνισε ο Ισπανός και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι μού λένε να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Θέλω μια μέρα να επιστρέψω στην Ισπανία, γιατί είναι δύσκολο να λείπω τόσα χρόνια από το σπίτι και την οικογένειά μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που έχω ζήσει και αυτό που πρόκειται να ζήσω είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω.

Έχω πολύ δρόμο ακόμα για να αποσυρθώ, αλλά πριν το κάνω θα ήθελα να απολαύσω το ισπανικό ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο. Από τη Βιγιαρεάλ Β' πήγα απευθείας στην ελίτ στο εξωτερικό (στη Βίσλα στην Πολωνία).

Την περασμένη χειμερινή αγορά υπήρχε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας και τρεις δυνατές ομάδες της δεύτερης κατηγορίας που ήταν πρόθυμες να πληρώσουν για την υπογραφή μου, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. Είναι πάντα χαρά και ικανοποίηση να σε θέλει ομάδα της La Liga. Τώρα έχω ένα χρόνο στο συμβόλαιό μου και το καλοκαίρι θα δείξει τι θα γίνει. Είμαι ήσυχος».