Λουτσέσκου: «Το VAR στην Ελλάδα εξυπηρετεί συμφέροντα κατά του ΠΑΟΚ»

Σαφείς αιχμές κατά των διαιτητών και της απόφασης που έκρινε τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, άφησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

Λουτσέσκου: «Το VAR στην Ελλάδα εξυπηρετεί συμφέροντα κατά του ΠΑΟΚ»

Οι δηλώσεις του "digisport.ro"

"Ο τελικός ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για τους 59 αγώνες που παίξαμε αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι ήμασταν από τις πρώτες ομάδες στην Ευρώπη σε αριθμό αγώνων. Αυτά τα παιχνίδια μας «ξεζούμισαν» και στο τέλος δεν ήμασταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Στον τελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ ήταν στο 60% από αυτό που μπορούσε. Ωστόσο, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, κυριαρχήσαμε. Είχαν μια ευκαιρία, εμείς έξι. Όλα ήταν υπέρ μας.

Δυστυχώς, το κύπελλο κρίθηκε από ένα τεράστιο λάθος του VAR, - το οποίο νομίζω ότι δεν ήταν ακούσιο - που υπέδειξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος μας . Γιατί είμαι τόσο σίγουρος; Διότι σε αυτό το ματς υπήρξαν δύο ακόμη καθοριστικές καταστάσεις, τις οποίες ερμήνευσαν εναντίον στον ΠΑΟΚ.

Και στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό είχαμε αρκετές καταστάσεις που κρίθηκαν από το VAR και αυτές σε βάρος μας. Είναι σαφές ότι το VAR χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να χτυπήσει μια ομάδα και να σπρώξει την άλλη. Είναι ένα Κύπελλο που κρίθηκε από το VAR. Είναι απογοητευτικό, αλλά μέρος της ελληνικής ιστορίας.

Το VAR πρέπει να είναι μια όμορφη ιστορία και βοηθά το ποδόσφαιρο όταν χρησιμοποιείται σωστά. Δυστυχώς στην Ελλάδα χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και συμφέροντα. Ένας από αυτούς είναι να χτυπηθεί ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε τι συμβαίνει".