ΑΕΚ: Με τον Μάνταλο ο Μελισσανίδης έκανε την... μισή δουλειά!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκαθάρισε ότι ο Πέτρος Μάνταλος, δεν αποχωρεί. Πέραν της επιβεβαίωσης του ότι είναι από τους αγαπημένους του παίκτες, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΑΕΚ θα είναι και την επόμενη σεζόν, για κάποιους, ο... φταίχτης για κάθε «ανορθογραφία» εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου...

ΑΕΚ: Με τον Μάνταλο ο Μελισσανίδης έκανε την... μισή δουλειά!

Όπως ακριβώς έπρεπε κινήθηκε η διοίκηση της ΑΕΚ στην υπόθεση του Πέτρου Μάνταλου γνωστοποιώντας την παραμονή του, παρά τις τάσεις φυγής που εκδήλωσε ο ίδιος – εμμέσως πλην σαφώς - μετά το τελευταίο σφύριγμα της σεζόν.

Δεν ήταν μόνο ότι δεν θα έπρεπε ν’ αναλάβει ένα μερίδιο ευθυνών μεγαλύτερο απ’ ό,τι του αναλογούσε ο αρχηγός (που είχε δηλώσει ότι θα το κάνει όχι μόνο λόγω, αλλά και έργω...) αλλά η κίνηση του διοικητικού ηγέτη της «Ένωσης» να τον αποκαταστήσει και να τον στηρίξει ήταν σημειολογική.

Πριν από οποιαδήποτε άλλη εξαγγελία σχετικά με το οργανόγραμμα της ομάδας (Μπρούνο Άλβες, Μπρούνο Τσιρίλο, Νίκος Γεωργέας μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για μια θέση στην «πυραμίδα» μεταξύ του ιΜάνταλου και του ποδοσφαιρικού τμήματος...) ο Δημήτρης Μελισσανίδης, πιστός στο «δόγμα» του να μην λαμβάνει υπόψη την οχλαγωγία των φωνασκούντων (στο γήπεδο ή στο... πληκτρολόγιο) του σήκωσε... απαγορευτικό αποχώρησης.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του («πρώτα θα φύγω εγώ και μετά ο Μάνταλος») και τον τιμά, με τον δικό του τρόπο, αφού θα είναι (εκτός κάποιου συγκλονιστικότατου απροόπτου, πλέον...) ο παίκτης εκείνος που θα βγει πρώτος οδηγώντας τους υπολοίπους στο χορτάρι του ανακαινισμένου γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας κατά την επιστροφή της ομάδας στο «λίκνο» της.

Είναι μια ...επιβράβευση θα μπορούσε να πει κανείς για τον διεθνή μεσοεπιθετικό που δεν έχει ακούσει και λίγα (και τα περισσότερα μάλλον άδικα) από μερίδα οπαδών και του Τύπου.

Το «κατηγορώ» αφορά έλλειμμα ηγετικού προφίλ και ότι δεν κατάφερε ν’ αλλάξει την μοίρα της ομάδας, που την τελευταία 4ετία είναι άτιτλη φτάνοντας στο ναδίρ (εξαιρουμένου το υποβιβασμού της ασφαλώς...) της αποτυχίας εξασφάλισης ευρωπαϊκού «εισιτηρίου».

Επικρίσεις που στη χώρα που ζούμε πάντα ήταν πιο... εύκολες προς εγχώριους ποδοσφαιριστές.

Ειδικά αν εκείνοι αμείβονται πάνω από τον μέσο όρο.

Κάτι που όλως... τυχαίως συνέβη και στην περίπτωση του Μάνταλου, μετά την τελευταία ανανέωση του, που τον τοποθέτησε στην πρώτη βαθμίδα εκείνων με τις μεγαλύτερες απολαβές

Εκτός αυτού «χρεώθηκε» και την εξαγγελία ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας κι αυτόματα μπήκε στο στόχαστρο ορισμένων που παρέβλεπαν, ελαφρά τη καρδία, το «ξήλωμα» του αγωνιστικού πουλόβερ της ομάδας, που πήρε το πρωτάθλημα του 2018 και τις αστοχίες στους προπονητές προκειμένου να του ρίξουν το «ανάθεμα»...

Δεδομένων των ανωτέρω, του ότι δεν μένει με ...μείωση αποδοχών, αλλά και του ότι παραμένει ευκολότερος στόχος κριτικής από τον Μελισσανίδη, η δημοσιοποίηση της συνέχισης της συνεργασίας των δύο πλευρών δεν αλλάζει ουσιαστικά την κατάσταση του παίκτη.

Αφήστε που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αποδοκίμαζαν εξεπιτούτου: επειδή ήταν δυσαρεστημένοι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και ξέροντας την αδυναμία που του τρέφει.

Όλα αυτά οδήγησαν σε τραγελαφικές καταστάσεις...

Όπως να πανηγυρίζουν το γκολ του στις καθυστερήσεις με την Βελέζ (που έστειλε το ματς του 2ου προκριματικού του Conference League στην παράταση) όσοι λίγο νωρίτερα τον έβριζαν.

Και μετά ...ξανάρχισαν, γιατί δεν εμφανίστηκε στη διαδικασία των πέναλτι που οδήγησε σε ευρωπαϊκό απόκλεισμό από τους Βόσνιους που δεν έπαιζαν στην Ευρώπη 33 χρόνια.

Αφού λοιπόν ο Μελισσανίδης έπεισε τον Μάνταλο να μείνει (εκφράζοντας του και τη δυσαρέσκεια του γιατί δεν ήταν ενήμερος για τις προθέσεις του...), για να μην επαναληφθούν τέτοια «σκηνικά», που δεν τιμούν κανέναν, τώρα απομένει το πιο δύσκολο.

Να γεφυρωθεί το ψυχικό χάσμα του παίκτη με μερίδα των φιλάθλων γιατί διαφορετικά στην πρώτη... στραβή που, αναπόφευκτα, θα έρθει στη νέα σεζόν, θ’ αρχίσουν τα... όργανα και πάλι.

Και στον Μάνταλο (και στον κάθε Μάνταλο...) δεν αξίζει ο ρόλος ούτε του «αποδιοπομπαίου τράγου», ούτε του... αλεξικέραυνου.