Παναθηναϊκός: Αμεση αντίδραση για τους «59»

Εσπευσμένα σήμερα (18/5) η συνάντηση Mπακογιάννη - Μαλακατέ για την προσφυγή

Παναθηναϊκός: Αμεση αντίδραση για τους «59»

Την άκρη ενός νήματος που μπλέχτηκε πριν καλά καλά αρχίσει να ξετυλίγεται, θα προσπαθήσουν να βρουν σήμερα οι Κώστας Μπακογιάννης και Τάκης Μαλακατές, σε μια εσπευσμένη συνάντησή τους με επίκεντρο την (χρονική κυρίως) πίεση που δημιουργεί η προσφυγή 59 μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με στόχο να μπλοκάρουν την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου. Η κατάθεση της προσφυγής έγινε την περασμένη Παρασκευή και δεν προκάλεσαν αιφνιδιασμό τα νομικά επιχειρήματά της, που επικεντρώνονταν κατά βάση στην προσπάθεια ακύρωσης της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Ερασιτέχνη. Τα κύρια επιχειρήματα ήταν ότι η ποσόστωση των 2/3 θετικών ψήφων έπρεπε να γίνει με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων και όχι των (πολύ λιγότερων) ψηφισάντων, όπως και ότι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου ήταν άκυρη γιατί δεν προβλεπόταν από το καταστατικό.

Το νομικό επιτελείο της άλλης πλευράς ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την προσφυγή με νομικά επιχειρήματα χθες κατά τη διαδικασία επικύρωσης της απόφασης της Γ.Σ. μέσω του Διοικητικού Εφετείου, ώστε να προχωρήσουν μετά τα εμπλεκόμενα μέρη στην υπογραφή των επιμέρους διμερών συμβάσεων. Ο αιφνιδιασμός προέκυψε τελικά από την κατάθεση αγωγής των 59 λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία στο Εφετείο, η οποία υποχρέωσε το δικαστήριο να αναβάλει την επικύρωση για τις 14 Φεβρουαρίου 2023, για να έχει εκδικαστεί μέχρι τότε η κύρια αγωγή.

Για να μη βυθιστεί η Διπλή Ανάπλαση στις καθυστερήσεις, θα επιχειρηθεί να προχωρήσει η υλοποίηση ανεξάρτητα από την επικύρωση της Γ.Σ.

Κατά την εκτίμηση έγκυρων νομικών κύκλων, η πλευρά των 59 μελών αποσκοπούσε μόνο στην καθυστέρηση της διαδικασίας, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου, αναστάτωση, εκνευρισμό και αμφιβολίες. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εάν εκτιμούσαν οι 59 προσφεύγοντες ότι είχαν σοβαρά νομικά επιχειρήματα, θα επιδίωκαν την άμεση εκδίκαση της προσφυγής τους, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα, θετικά ή αρνητικά, με σεβασμό στη διαδικασία και στα δικαιώματα όλων των μελών. Επειδή όμως οι πιθανότητες να κερδίσουν την προσφυγή ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες, επέλεξαν να… πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, με κλασικές δικονομικές τακτικές καθυστέρησης.

Η σημερινή συνάντηση Μπακογιάννη – Μαλακατέ θα καθορίσει τον τρόπο αντίδρασής τους, με το σενάριο προσέγγισης των 59 μελών ώστε να πεισθούν να αποσύρουν την αγωγή να μοιάζει απίθανο γιατί είναι προφανές ότι θα πέσει στο κενό. Η μόνη λύση για να μη βυθιστεί το έργο στην κινούμενη άμμο των καθυστερήσεων, είναι να προχωρήσει η υλοποίησή του ανεξάρτητα από την επικύρωση της απόφασης της Γ.Σ. Υπάρχουν ισχυρά νομικά επιχειρήματα που δίνουν τη δυνατότητα σε μια νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση που έχει πρόσθετο όπλο την εκπεφρασμένη (μέσω ψηφοφορίας) βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του σωματείου, να προχωρήσει σε ένα δρόμο ευθύνης αντί να περιμένει άπραγη στη γωνία…

πηγή: kathimerini.gr