Παναθηναϊκός –ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ευρωπαίος ξανά!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και εξασφάλισε την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια απουσίας

Παναθηναϊκός –ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ευρωπαίος ξανά!

Πέντε χρόνια ο Παναθηναϊκός έβλεπε… κλειστά τα σύνορα, αλλά πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά το διαβατήριό του καθώς κέρδισε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και εξασφάλισε την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το «τριφύλλι» πίεσε από πολύ νωρίς τους Ηπειρώτες, που παρατάχθηκαν με αμυντικές… διαθέσεις και «κλειστούς» διαδρόμους.

Παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ να είναι σε καλή βραδιά και να συνεργάζεται άψογα με τους Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, αλλά έχασε αρκετές ευκαιρίες μια και ο Λοντίγκιν ήταν… σχεδόν ανίκητος,.

Κατάφερε ο Βιγιαφάνιες να τον νικήσει στο 37’ με ωραίο σουτ ψηλά στη γωνία της εστίας του με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 1-0.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο πιέζοντας ασφυκτικά την άμυνα του ΠΑΣ και μετά από μερικές ευκαιρίες ήρθε το 2-0 με τον Μαουρίσιο στο 68’, ενώ ο Παναθηναϊκός «σφράγισε τη νίκη του στο 71’ με το γκολ του Καρλίτος.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα ο Γιοβάνοβιτς έκανε «συντήρηση δυνάμεων» βγάζοντας τους Παλάσιος και Σένκεφελντ προφυλάσσοντάς τους με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην επικράτηση με το τελικό 4-0 μετά το γκολ που σημείωσε στο 87’ ο Χουάνκαρ.

Μικρογραφία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Σκόρερς: Βιγιαφάνιες (37’), Μαουρίσιο (68’), Καρλίτος (71’), Χουάνκαρ (87’)

Κίτρινες: Λώλης (29’), Σάλιακας (59’), Σνάιντερ (66’), Κάργας (86’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς):Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ (75’ Σάρλια), Χουανκάρ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (57’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες ( 57’ Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Παλάσιος (75’ Χατζηγιοβάννης )- Μακέντα (66’ Κουρμπέλης).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς):Λοντίγκιν-Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος- Στάνκο, Λώλης (60’ Μπρένερ), Ντομίνγκες (46’ Σιόντης), Λιάσος, , Σνάιντερ-Κύρκος (60’ Κόντε).