Ολυμπιακός: Αυτό ήταν το λάθος του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με τον Πέδρο Μαρτίνς τις προηγούμενες ημέρες να τα… ακούει για λάθος λόγο.

Ολυμπιακός: Αυτό ήταν το λάθος του Μαρτίνς

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός τελείωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Τούμπα ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει πολύ, αλλά και σε παιδιά από τη Β' ομάδα. Η αρχή έγινε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Πορτογάλο κόουτς να αφήνει στην Αθήνα 13 βασικούς του παίκτες και να τα αλλάζει όλα.

Και από το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών προέκυπτε ότι ο Πορτογάλος σκέφτεται να προχωρήσει σε τόσες αλλαγές στην βασική του ενδεκάδα. Η πρόθεση του κόουτς των Πειραιωτών σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από αρκετούς, διότι το συγκεκριμένο ματς ήταν πολύ μεγάλης σημασίας για τον Άρη και την προσπάθεια που κάνει για να βγει στην Ευρώπη.

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν στον Ολυμπιακό χωρίς τους βασικούς του και όλο το προηγούμενο διάστημα αιωρούνταν διάφορα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην πράξη, όμως, αποδείχτηκε ότι ακόμα και τα… δεύτερα και τα… τρίτα του Ολυμπιακού μπορούν να πάρουν παιχνίδια.

Οι πρωταθλητές νίκησαν με σκορ 1-0 τον Άρη που είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και επί της ουσίας δεν έβαλε και πολύ δύσκολα στον Τζολάκη. Και το λάθος του Μαρτίνς δεν είναι που έβαλε όλους αυτούς τους παίκτες, όπως του χρέωναν τις προηγούμενες ημέρες, θεωρώντας ότι άνοιγε το δρόμο στον Άρη για τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Το λάθος του Μαρτίνς ήταν ότι όλη τη σεζόν αρκετούς από αυτούς τους παίκτες τους είχε ξεχασμένους μεταξύ κερκίδας και πάγκου. Το λάθος του ήταν που δεν εμπιστεύτηκε κι άλλους παίκτες και «έσκασε» αρκετούς από τους βασικούς με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βγάζει την εικόνα μίας κουρασμένης ομάδας που σε πολλά ματς δεν είχε φρεσκάδα. Όταν όλη τη σεζόν οι Πειραιώτες είχαν θέμα στον άξονα δεν γίνεται να έχει εξαφανισμένο τον Κούντε, ο οποίος είχε διάθεση και όρεξη και βοήθησε πολύ την ομάδα του.

Αυτά ήταν τα λάθη του Μαρτίνς και όχι ότι επέλεξε να κάνει αλλαγές με τον Άρη. Όπως θα είναι λάθος του αν δεν συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες και στα επόμενα ματς που έχει μπροστά του.