Ολυμπιακός: Οι έμπειροι και οι πρωτάρηδες των τίτλων

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έφτασε τα εννιά πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Φορτούνης και Μπουχαλάκης τα έξι. Πόσους τίτλους έχει κάθε «ερυθρόλευκος» μετά τον φετινό. 

Ολυμπιακός: Οι έμπειροι και οι πρωτάρηδες των τίτλων

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για τρίτη στη σειρά χρονιά το πρωτάθλημα τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος και οι παίκτες του ετοιμάζονται για τη φιέστα των πανηγυρισμών μαζί με τον κόσμο τους. Έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιον αριθμό τίτλων πρωταθλητή έφτασε ο κάθε ποδοσφαιριστής του φετινού Ολυμπιακού, με τους παλιούς Έλληνες να έχουν τα περισσότερα, αλλά και αρκετούς ακόμη να πλουτίζουν τη συλλογή τους.

Από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έως τώρα στους αγώνες της πειραϊκής ομάδας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι αυτός που έχει τους περισσότερους τίτλους πρωταθλητή στην καριέρα του, φτάνοντας πλέον στους εννιά! Ο Ολυμπιακός έχει συνολικά 47 κατακτήσεις τίτλων και ο Αβραάμ έχει σχεδόν των εν πέμπτο των επιτυχιών του συλλόγου στην ιστορία του! Κι αν είχε μείνει στην ομάδα σε όλη την πορεία της καριέρας του μετά τη μεταγραφή του από τον Άρη, θα είχε προσθέσει κι άλλους. Να δούμε αν θα συνεχίσει και του χρόνου, να πάει για το διψήφιο στόχο! Οι τίτλοι του είναι εκείνοι του 2009, του 2011, του 2012, του 2013, του 2014, του 2015 και οι τρεις τελευταίοι μετά την επιστροφή του.

Ακολουθούν τον Αβραάμ δύο έμπειροι Έλληνες διεθνείς άσοι της ομάδας, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και ο Κώστας Φορτούνης. Αμφότεροι έχουν από έξι πρωταθλήματα στη συλλογή τους, τις ίδιες μάλιστα χρονιές: Το 2015, το 2016, το 2017 και τα τρία τελευταία με τον Μαρτίνς στον πάγκο.

Πιο πίσω, με πέντε τίτλους πρωταθλητή στην καριέρα τους είναι ο Τόμας Βατσλίκ και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σέντερ φορ έχει πάρει τρεις με τον Ολυμπιακό στις ισάριθμες χρονιές της παρουσίας του και άλλους δύο στο Κατάρ, με την Λεκβίγια το 2017 και με την Αλ Ντουχαΐλ το 2018. Ενώ ο Τσέχος γκολκίπερ που πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού (και θα συνεχίσει για το δεύτερο στη νέα σεζόν) είχε νωρίτερα έναν τίτλο στην πατρίδα του με την Σπάρτα Πράγας το 2014 και τρεις στην Ελβετία με την Βασιλεία (2015, 2016, 2017). Στην Σεβίλλη πήρε ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά όχι το ισπανικό πρωτάθλημα.

Τρίτο πρωτάθλημα σερί με τον Ολυμπιακό για τον Ματιέ Βαλμπουενά που έχει συνολικά τέσσερα στη μεγάλη καριέρα του στα γήπεδα της Γαλλίας και της Ευρώπης. Είχε στεφθεί πρωταθλητής με την Μαρσέιγ το 2010, αλλά έπρεπε να φτάσει στη δύση της σταδιοδρομίας του στον Ολυμπιακό για να πλουτίσει τη συλλογή του με τρόπαια.

Το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας τους χαίρονται: Ο Κώστας Μανωλάς (τα προηγούμενα πάλι με τον Ολυμπιακό, το 2013 και το 2014 προτού φύγει για τη σπουδαία διεθνή πορεία του στην Ιταλία), ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είχε ένα με την Μίλαν το 2011 και αυτά τα δύο που έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό. Επίσης: ο Τικίνιο (τα δύο προηγούμενα με την Πόρτο, το 2018 και το 2020), ο Καρμπόβνικ ( τις δύο προηγούμενες χρονιές στην Πολωνία με την Λέγκια και τώρα με τον Ολυμπιακό), ενώ όλα με τους ερυθρόλευκους την τελευταία τριετία έχουν «σηκώσει» ο Γιώργος Μασούρας, ο Μαντί Καμαρά, ο Ουσεϊνού Μπα και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο Θανάσης Ανδρούτσος έχει επίσης τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, αλλά το πρώτο ήταν το 2017.

Στους δύο τίτλους πρωταθλητή έφτασαν οι: Έγκμουντουρ Κρίστινσον (και τους δύο με τον Ολυμπιακό, στην Ισλανδία είχε μόνο Κύπελλο), ο Παπέ Σισέ, ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο Κένι Λαλά, ο Γιαν Εμβιλά, ο Μάριος Βρουσάι και ο Βασίλης Σουρλής, επίσης με τη φανέλα του Ολυμπιακού την τελευταία διετία. Δύο πρωταθλήματα έχουν και οι: Μαμαντού Κανέ (το πρώτο πέρυσι στο Αζερμπαϊτζάν με τη Νέφτσι), Χένρι Ονιεκούρου (είχε κι ένα με την Γαλατά το 2019), Γκάρι Ροντρίγκες (επίσης ένα με την Γαλατά, αλλά το 2018) και ο Ρόνι Λόπες που είχε αναδειχτεί πρωταθλητής στα νιάτα του στην Αγγλία, όταν ήταν στο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι!

Το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας τους θα γιορτάσουν στη φιέστα σε λίγες μέρες ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Πιερ Κούντε, ο Ζοάο Καρβάλιο και οι νεαροί Μπαντιουγκού Φαντιγκά και Φώτης Κίτσος που ήταν στις αποστολές της πρώτης ομάδας και περιμένουν τα προσεχή ματς, αλλά και τη νέα σεζόν για περισσότερο χρόνο συμμετοχής.