Τέτοιες βραδιές μόνο ο Ολυμπιακός!

Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο -το 47ο- μέσα στην Τούμπα και λίγες ώρες αργότερα μυθική και πανάξια πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου για τον μπασκετικό Ολυμπιακό απέναντι στην υπέροχη Μονακό. 

Τέτοιες βραδιές μόνο ο Ολυμπιακός!

Τι άλλο πραγματικά να ζητήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού; Το ευρωπαϊκό φυσικά μέσα στο Βελιγράδι που θα είναι κόκκινο και έτοιμο να υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» του Γιώργου Μπαρτζώκα, που θα κυνηγήσουν μια ακόμη υπέρβαση, αρχικά στον ημιτελικό απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές και εν συνεχεία στον τελικό (Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ).

Ύστερα από μια συγκλονιστική σειρά, ο Ολυμπιακός υπέταξε την εξαιρετική Μονακό που και χθες βράδυ απέδειξε πως είναι μια ομάδα που ψάχνεις να βρεις πού… πονάει και δυσκολεύεσαι.

Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός έπρεπε να παλέψει, να μοχθήσει για να ταξιδέψει στο Βελιγράδι. Το έκανε ακόμη και όταν η Μονακό ισοφάρισε σε 1-1 στο ΣΕΦ στον δεύτερο αγώνα, αλλά και χθες όταν για περίπου τρία δεκάλεπτα όλα πήγαιναν στραβά και ανάποδα, όμως στο φινάλε μίλησε η ολυμπιακή ψυχή των παικτών, του κόουτς και του κόσμου του που έσπρωξε την ομάδα προς το Βελιγράδι.

Στην Τούμπα τώρα, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς απέδειξε γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και κατέκτησε δίκαια και πανάξια το 47ο πρωτάθλημα στην Ιστορία του.

Οι Πειραιώτες ύψωσαν το λάβαρό τους μέσα στο… κάστρο του ΠΑΟΚ που είναι δεύτερος στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ αλλά 16 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον απόλυτο κυρίαρχο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον Ολυμπιακό που, εάν στην… κακή του χρονιά παίρνει τον τίτλο με τέτοια διαφορά, φανταστείτε τι θα γίνει εάν οι Πειραιώτες παίξουν και την μπάλα που θέλουν ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς, οι παίκτες του συλλόγου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης και φυσικά το πάντα απαιτητικό «ερυθρόλευκο» κοινό.

Ποδόσφαιρο που έπαιξε για περίπου ένα 20λεπτο στην επανάληψη η ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Εντάξει, δεν έγινε… Λίβερπουλ μέσα σε ένα βράδυ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς έδωσαν πνοή και η είσοδος κυρίως των Ελ Αραμπί, Ροντρίγκες έδωσε βοήθειες στον κινητικό και φορτσάτο από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα Ρόνι.

Ο Αγκιμπού έδωσε φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή, αλλά η διαφορά ήταν η τριάδα μπροστά. Ο ΠΑΟΚ ένιωσε τον Ολυμπιακό που στο πρώτο ημίχρονο μπήκε στην Τούμπα λες και έπαιζε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Έναν ΠΑΟΚ που δεν εντυπωσιάζει, έχει προβλήματα, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Πειραιωτών και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος 1-0.

Ο Ολυμπιακός όμως βγήκε στην επανάληψη για να παίξει μπάλα και όταν οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν, δεν έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα.

Έτσι, ένα 20λεπτο απλού, ωραίου ποδοσφαίρου, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, ήταν αρκετό για τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς να καθαρίσουν το ματς, να κάνουν την ανατροπή στο σκορ και να πάνε «σβηστά» μέχρι το τέλος στο τρίποντο που τους χάρισε ένα ακόμη πρωτάθλημα που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων των φίλων του Ολυμπιακού αλλά και εκείνων του ΠΑΟΚ, αφού οι σαμπάνιες άνοιξαν μέσα στην Τούμπα και οι παίκτες σήκωσαν στα χέρια τον προπονητή τους στο… σπίτι του δεύτερου της βαθμολογίας, υπό το βλέμμα χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ που πήγαν στην Τούμπα για να… χαλάσουν την «ερυθρόλευκη» φιέστα, το πανηγύρισαν με την ψυχή τους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο φινάλε έμειναν «καρφωμένοι» στις θέσεις τους, παρακολουθώντας το ολυμπιακό πάρτι τίτλου.