Από το ΣΕΦ του Πειραιά, στο…ΣΕΦ του Βελιγραδίου

Μέσα από το…ηφαίστειο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στο…ΣΕΦ του Βελιγραδίου και στο Final Four της EuroLeague. 

Από το ΣΕΦ του Πειραιά, στο…ΣΕΦ του Βελιγραδίου

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό και πλέον για να βρεθεί στο κόκκινο Βελιγράδι, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το δικό του κόκκινο «κάστρο». Όπως έχει κάνει όλη τη χρονιά.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Πέμπτης (17/3) ήταν για ακόμη μια φορά…ηφαίστειο και έτσι θα είναι και τις βραδιές των playoffs που θα ακολουθήσουν στον δρόμο για το Final Four του Βελιγραδίου, εκεί όπου είναι δεδομένο, εάν και εφόσον βρεθεί με το καλό η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, πως ο Ολυμπιακός θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση των «ερυθρόλευκων» (Ελλήνων αλλά και Σέρβων).

Για να φτάσει βέβαια στην πρωτεύουσα της Σερβίας, θα πρέπει να…τελειώσει τη δουλειά τις τελευταίες αγωνιστικές και από εκεί και πέρα να κρατήσει το πλεονέκτημα έδρας. Είναι βέβαιο πως θα παίξει...μπάσκετ και ο κόσμος όπως κάνει εδώ και δεκαετίες και ξέρει να το κάνει καλά.

Το πλεονέκτημα έδρας ακόμη δεν έχει…κλειδώσει αλλά εάν δεν έρθουν τα πάνω κάτω, οι «ερυθρόλευκοι» του Μπαρτζώκα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα παίξουν για την πρόκριση, έχοντας έξτρα βοήθεια από τον πύρινο κόσμο τους.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να χάσει τον προσανατολισμό του αν και είμαστε βέβαιοι πως αυτό δεν θα συμβεί. Ειδικά όταν ακούς από τον ηγέτη της ομάδας, Κώστα Σλούκα να λέει: «Είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αφήνεις έξω την κούραση και μπαίνεις για να πάρεις τη νίκη είτε με έναν πόντο είτε με τη διαφορά που πήραμε. Μία διαφορά που νομίζω ότι είναι πλασματική γιατί εμείς τους κάναμε να φανούν τόσο κακοί. Είναι μία ομάδα που αξίζει τον σεβασμό μας».

ΥΓ Η αλαζονεία και ο χλευασμός πληρώνονται…