Η σημασία μιας (επιτέλους) σωστής προετοιμασίας

Ο Ολυμπιακός θα έχει ένα νορμάλ χρονικό διάστημα διακοπών αυτό το καλοκαίρι και επίσης νορμάλ για να προετοιμαστεί. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για να επαναφέρει το θέαμα μαζί με τίτλους και προκρίσεις. 

Η σημασία μιας (επιτέλους) σωστής προετοιμασίας

Ο Ολυμπιακός έχει δύο σερί καλοκαίρια που είναι άνω κάτω από πλευράς σωστής προετοιμασίας. Ένας τελικός Κυπέλλου που είχε αλλάξει ημερομηνίες ένα σωρό φορές και είχε γίνει Σεπτέμβριο, η ρεβάνς με την Γουλβς που είχε γίνει μήνες μετά το πρώτο ματς, η πανδημία και η συμπίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Το έχει ανάγκη το κλαμπ να κάνει κανονική δουλειά αυτό το καλοκαίρι.

Όχι ότι πάλι θα είναι τόσο εύκολο επειδή κερδίζει έναν γύρο στα προκριματικά του Champions League και δύο εβδομάδες εξτρά διακοπών. Με τους παίκτες να φεύγουν στις 18 Μαΐου και να επιστρέφουν στα μέσα Ιουνίου για τις πρώτες προπονήσεις της νέας χρονιάς. Όχι όλοι φυσικά. Οι διεθνείς έχουν υποχρεώσεις το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου, σε Ευρώπη και Αφρική. Προφανώς θα πάρουν λίγες μέρες παραπάνω άδεια και τουλάχιστον στο δεύτερο προκριματικό η ομάδα θα βασιστεί κυρίως στους μη διεθνείς που θα έχουν δουλέψει και περισσότερο. Αλλά μέχρι τότε υπάρχει χρόνος για προγραμματισμό, άλλωστε υπάρχει χρόνος και για τη διαμόρφωση του ρόστερ και των συντελεστών για τη νέα προσπάθεια.

Είναι, όμως, αλήθεια ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει η δυνατότητα για να γίνει η δουλειά πιο σωστά. Και πρέπει να γίνει σωστά, ώστε ο Ολυμπιακός να μπορέσει να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League αποκλείοντας τρεις ομάδες Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά και να παρουσιαστεί αλλιώς σε επίπεδο απόδοσης. Δυνάμεων. Διάρκειας. Θεάματος. Να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη εκείνων που θα είναι του χρόνου στο «Καραϊσκάκης» ή όπου αλλού ότι θα απολαμβάνουν το παιχνίδι της ομάδας τους. Και πιο άνετες νίκες.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εμπόδια θα υπάρξουν ξανά. Πάντα υπάρχουν. Και δυσκολίες διαφόρων τύπων. Αλλαγές που πάντα θέλουν χρόνο. Όμως αυτό που ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει είναι να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να περιορίσει τα λάθη. Προς το παρόν αξίζει να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα κατακτήσει με διαφορά. Ένας τίτλος που έρχεται χωρίς το στιλ των προηγούμενων δύο ετών, αλλά δεν παύει να είχε κόπο και προσπάθεια για να «προετοιμαστεί», να «προασπιστεί» και τελικά να επισφραγιστεί. Με τον καλό εαυτό του Ολυμπιακού να επικρατεί τόσο των αντιπάλων του όσο και του δικού του κακού εαυτού...