Απόλλων και Λαμία παίζουν την «ύπαρξή» τους σε Νεάπολη και Τρίπολη αντίστοιχα

Μια αγωνιστική πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στη Ριζούπολη, Απόλλων και Λαμία δοκιμάζονται στις έδρες των Ιωνικού και Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα.

Απόλλων και Λαμία παίζουν την «ύπαρξή» τους σε Νεάπολη και Τρίπολη αντίστοιχα

Η Λαμία έχει έναν βαθμό περισσότερο από τον Απόλλωνα και θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα των πολλών απουσιών (4 κρούσματα κορονοϊού, 4 τραυματίες), ενώ ο Απόλλων φιλοξενείται από τον επίσης εξασφαλισμένο στην κατηγορία Ιωνικό.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Πήρε επτά βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια του και μείωσε τη διαφορά του από τη Λαμία από τους πέντε βαθμούς στον ένα. Βέβαια δεν μπορεί να αποφύγει μια από τις δύο τελευταίες θέσεις. Ο Απόλλων έκανε δύο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια, όσες είχε δηλαδή συνολικά στα 27 προηγούμενα. Έχει πετύχει 13 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.
Εκτός έδρας ο Απόλλων έκανε δύο νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, ενώ δεν είχε καμία στα 10 πρώτα. Δεν έχει ισοπαλία στα 12 τελευταία εκτός, με 10 ήττες και δύο νίκες. Η μοναδική ισοπαλία του εκτός έδρας στη σεζόν ήταν τον περασμένο Νοέμβριο το 0-0 στο «Κλ. Βικελίδης».
Στα τελευταία εννέα παιχνίδια πέτυχε δύο φορές από δύο γκολ, στις δύο νίκες του σε Λαμία και Ηράκλειο, ενώ δεν σκόραρε στα άλλα επτά.

Η Λαμία
Η ήττα εντός έδρας από τον Ιωνικό, ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα, αφού πλέον η Λαμία δεν μπορεί να φτάσει στη 12η θέση και να σωθεί άμεσα. Στην καλύτερη περίπτωση θα αγωνιστεί με την δευτεραθλήτρια της Super League 2, αλλά για να γίνει και αυτό θα πρέπει να κρατηθεί πάνω από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Μπορεί στο ξεκίνημα των Playouts να πέτυχε νίκη ελπίδας στο Αγρίνιο, αλλά έχασε και τα τρία επόμενα παιχνίδια, αλλά και τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό. Τώρα η Λαμία έχει 10 ήττες στα 11 τελευταία για το πρωτάθλημα και 12 στα 13 επίσημα. Είναι χωρίς ισοπαλία 15 επίσημους αγώνες και 12 για το πρωτάθλημα.
Εκτός έδρας έχει μια νίκη στα 10 τελευταία, αυτή στο Αγρίνιο, ενώ έχει χάσει άλλα επτά και έχει δύο ισοπαλίες.

Στατιστικά στοιχεία από slgr.gr