ΟΦΗ – Νέστος 3-0: Εύκολη νικη για τους Κρητικούς στο Κύπελλο
Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε εύκολα του Νέστου Χρυσούπολης με 3-0 στη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου
Αν μια ομάδα δεν υποτιμά την διοργάνωση του Κυπέλλου, αυτή είναι ο ΟΦΗ. Πως θα μπορούσε, άλλωστε, από τη στιγμή που εκεί γράφει τις σύγχρονες χρυσές σελίδες στην ιστορία του ο σύλλογος από το Ηράκλειο. Πρώτα ο τελικός, στη συνέχεια η κατάκτηση του τροπαίου που του επιτρέπει να συμμετέχει φέτος στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.
Το ξεκίνημα στη διοργάνωση είναι ανάλογο των προσδοκιών, παρά το ροτέισον που έγινε από τον κόουτς Χρήστο Κόντη. Όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό ματς στο Παγκρητιο για την δεύτερη αγωνιστική του Ομίλου του Κυπέλλου με τον Νέστο Χρυσούπολης (3-0), έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους και δεν χαρίστηκαν σε αντίπαλο Β’ Εθνικής. Το σφυροκόπημα ήταν διαρκείας, στο πρώτο ημίχρονο ο γκολκίπερ Αστράς κράτησε σχεδόν μόνος το μηδέν στην άμυνα του συλλόγου από την Καβάλα, αλλά στην επανάληψη λύγισε και αυτός στην πίεση των «μαυρόασπρων».
ΤΑ ΓΚΟΛ
53’: Ο Αποστολάκης έβγαλε μόνο στην πλάτη της άμυνα του Νέστου τον Νους, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Αστρά που αυτήν την φορά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0.
62’: Οι παίκτες του ΟΦΗ κυκλοφόρησαν γρήγορα και με ακρίβεια την μπάλα. Ο Νους έδωσε την ασίστ στον Μπόρχα Γκονθάλεθ που είχε ανέβει στην δεξιά πλευρά και με άπιαστο σουτ έγραψε το 2-0,
65’: Αυτήν την φορά ο Θεοδοσυλάκης τρύπησε την άμυνα του Νέστου, βγήκε μόνος απέναντι στον Αστρά, πέρασε την μπάλα από πάνω του και έγραψε το 3-0.
ΟΦΗ: Λίλο, Ντίκμαν, Νικολάου (63’ Καινουριάκης), Κρίζμανιτς, Γκονζάλες (69’ Ρομάνο), Κανελλόπουλος, Καραχάλιος (63' Αθανασίου), Αποστολάκης, Νους, Αϊτόρ (68' Κόντρο), Θεοδοσουλάκης (83’ Σιτμαλίδης).
ΝΕΣΤΟΣ: Αστράς, Γκιόνης (59’ Σταυρόπουλος), Δερμιτζάκης, Μιγιένγκα (46’ Παντεκίδης), Τοπαλίδης, Λυμπεράκης, Τουτόντα, Σαπουντζής, Στοίλκοβιτς (60’ Θωμαίδης), Καντάβε (λ. τ. 20’ Τριμμάτης), Φράνκο Σέα (46’ Γιακουμάκης).