Η πολύτιμη προσφορά του δανεικού Λόπες σε αντίθεση με τον Ονιεκούρου

Ο Ρόνι Λόπες έβγαλε τον Ολυμπιακό από τη δύσκολη θέση στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τίθεται το ερώτημα τι θα έκανε αν έπαιρνε τις ευκαιρίες του Χένρι Ονιεκούρου.

Η πολύτιμη προσφορά του δανεικού Λόπες σε αντίθεση με τον Ονιεκούρου

Το πιθανότερο είναι ότι ο Ρόνι Λόπες σε λίγες ημέρες θα μαζέψει τα πράγματα του και θα φύγει από την Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι τώρα. Θα μείνει, όμως, στο μυαλό όλων για το γκολ που έβαλε με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα γκολ τεράστιας σημασίας για τον Ολυμπιακό.

Από τη μία ξεμπερδεύει με το πρωτάθλημα και από την άλλη επέστρεψε στις νίκες μετά από αρκετό καιρό. Ίσως το ψυχολογικό κέρδος από αυτό το γκολ να είναι μεγαλύτερο και από τους τρεις βαθμούς που έδωσε στον Ολυμπιακό.

Πάμε στον Ρόνι Λόπες, ο οποίος όπως δήλωσε και ο ίδιος δεν ξέρει γιατί δεν έπαιζε. Τον Ιανουάριο αρνήθηκε να φύγει για την Τουρκία, διότι θεωρούσε πως για την καριέρα του θα ήταν ένα πισωγύρισμα. Δεν βλέπει όμως έτσι τον Ολυμπιακό και δεν τον είδε από την πρώτη στιγμή. Ο Ρόνι δυσκολεύτηκε για να έρθει στην Ελλάδα, αλλά από τη στιγμή που ήρθε δούλεψε πολύ, έχασε τα περιττά κιλά που είχε, αλλά στη συνέχεια παραγκωνίστηκε.

Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα όχι απλά έβαλε το γκολ της νίκης, αλλά μόνος αυτός απείλησε μετά το 2-2. Είχε και εκείνο το εκπληκτικό σουτ, δείγμα της ποιότητας του που ανάγκασε τον Λοντίγκιν να… απογειωθεί στο δεξί του παραθυράκι για να κρατήσει το 2-2.

Έχει κάθε δικαίωμα ο Λόπες να αισθάνεται αδικημένος στον Ολυμπιακό και από τον Πέδρο Μαρτίνς. Όπως έχει κάθε δικαίωμα και ο κόσμος να αναρωτιέται αν γίνεται αυτός ο παίκτης να μην μπορεί να παίξει στην Ελλάδα.

Από τη μία είναι λογικό ο Ολυμπιακός να θέλει να στηρίξει την επένδυση του, τον Χένρι Ονιεκούρου και όχι έναν παίκτη δανεικό με μεγάλη ρήτρα. Από την άλλη, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ο ένας κάτι έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό, ενώ ο άλλος που κόστισε 4,5 εκατ. ευρώ και έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο δεν έδωσε το παραμικρό. Ο Ονιεκούρου έχει παίξει 1.414 λεπτά με 27 συμμετοχές και έχει ένα γκολ με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ ο Λόπες σε 866 λεπτά έχει τρία γκολ και δύο ασίστ.

Και το θέμα είναι πως οι δύο ασίστ είναι στο εντός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό άρα έχει συνεισφέρει τα μέγιστα σε μία πρόκριση. Το ένα γκολ είναι αυτό με τον ΠΑΣ και το άλλο στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ. Πολύ περισσότερο οι δυο τους έχουν μεγάλη διαφορά και στη νοοτροπία και στον τρόπο που έχουν αντιμετωπίσει τη μεταγραφή τους στον Ολυμπιακό.

Στο τέλος της ημέρας αυτό που θα μείνει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς στήριξε τον Ονιεκούρου για να πάρει τα πάνω του, ενώ ο Λόπες πήρε ελάχιστο χρόνο μένοντας στη… σκιά του Νιγηριανού.