Βαμβακούλας: «Ο Ολυμπιακός είναι με πατερίτσες και οι άλλοι δεν μπορούν να περπατήσουν»

Ο παλαίμαχος άσος Νίκος Βαμβακούλας, μίλησε για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα αλλά και τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Βαμβακούλας: «Ο Ολυμπιακός είναι με πατερίτσες και οι άλλοι δεν μπορούν να περπατήσουν»

Στο Metropolis 95,5 μίλησε ο Νίκος Βαμβακούλας για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που θα γίνει το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (21/4) στην Τούμπα.

«Για την επίσκεψη των οπαδών της θύρας 7 στους παίκτες, είναι γεγονός πως εδώ και δύο μήνες η ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουν όσοι παίζουν σε μεγάλες ομάδες, ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Το να προσπαθήσεις, να τρέξεις, είναι το θεμιτό. Όταν όλα πάνε ανάποδα, επειδή κυρίως δεν προσπαθείς, αυτό δεν επιτρέπεται.

Ο αγωνιστικός λήθαργος είναι σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν ο Ολυμπιακός είναι με πατερίτσες και οι άλλοι δεν μπορούν να περπατήσουν, αυτό είναι κακό. Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες και μπόρεσε να κάνει αλλαγές σε παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες.

Οι άλλες ομάδες, πλην του ΠΑΟΚ, είχαν θέμα σοβαρό στο ροτέισον. Κάθε ομάδα, εάν δεν έχει 20 παίκτες καλούς για την ενδεκάδα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παράλληλους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Πρέπει κάθε ομάδα να κοιτάξει την πάρτη της.

Θα δούμε και τις δύο ομάδες διαφορετικές. Δεν θα δω τον ΠΑΟΚ όπως έπαιξε με τον Άρη. Θα έχει πάθος στο ντέρμπι του Κυπέλλου, είναι δεδομένο. Δεν μπορείς να βλέπεις αυτά τα παιχνίδια και ο ένας και ο άλλος να κάνει μία ευκαιρία μόνο.

Δεν δικαιολογείται η κούραση όπως λένε. Εγώ εάν έπαιζα συνέχεια, ήμουν σε εγρήγορση, ήμουν πολύ καλός. Πιστεύω ότι να αλλάζεις ένα ή δύο παίκτες είναι νορμάλ. Το να αλλάζεις όμως επτά παίκτες δεν βοηθά την ομάδα, την οποιαδήποτε ομάδα να ρολάρει, να παίξει καλό ποδόσφαιρο.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Μακάρι να πάει ο κόσμος στο γήπεδο με πολιτισμένη ατμόσφαιρα, όπως την είδαμε με την Μαρσέιγ».