Αντιδράσεις για τη στάση της ΑΕΚ

Συζητήσεις και αναλύσεις γύρω από την παθητική στάση της «Ένωσης», κατόπιν της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία στέλνει τους «κιτρινόμαυρους», εν μια νυκτί, να παίξουν σε γεμάτη Τούμπα..

Αντιδράσεις για τη στάση της ΑΕΚ

Πολύ χλιαρή υπήρξε η αντίδραση της ΑΕΚ στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία άνοιξε τις πόρτες της Τούμπας για το αποψινό (11/3) ντέρμπι ενώ ταυτοχρόνως επανέφερε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι ο διευθυντής επικοινωνίας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος, έκανε ένα γενικότερο σχόλιο περί δικαίου και ηθικού ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα, από το περιβάλλον της ΑΕΚ διατείνονταν (ανεπισήμως) πως «δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή ως αδιαφορία η σημερινή της στάση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, που είναι λυπηρές, αλλά έχουμε αποφασίσει να επικεντρωθούμε στα αγωνιστικά για να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός της ομάδας μας και θα το πούμε όλα μετά το τέλος του αγώνα».

Τέλος, διευκρινιζόταν πως «ούτε θέματα ασφαλείας υπάρχουν καθώς οι σχετικές συσκέψεις γίνονται δύο εβδομάδες πριν»... Όλα τα παραπάνω πάντως, το ευρύτερο περιβάλλον του «Δικεφάλου» τα χαρακτήρισε ως εξαιρετικά παθητική στάση. Επιλογή που κατακρίθηκε. Πρώην παράγοντες, δημοσιογράφοι και πάνω απ’ όλα ο απλός κόσμος του κλαμπ, έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την «αντίδραση» της διοίκησης.

Απόψεις και απόψεις λοιπόν, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με όλους να συμφωνούν πως ο μεγαλύτερος αδικημένος-χαμένος της ιστορίας είναι ο Παναθηναϊκός, τα δεινά του οποίου ξεκίνησαν από πέρσι με την τιμωρία για την μπίρα στο κεφάλι του Ίβιτς.

Από εκεί και πέρα γεννώνται κι άλλα ερωτήματα μετά την ετυμηγορία των δικαστών. Όπως το κατά πόσο ασφαλές είναι να διεξαχθεί ένας τόσο καθοριστικός αγώνας, και με ό,τι έχει προηγηθεί στο ντέρμπι που δεν έγινε με τον Ολυμπιακό, χωρίς η Αστυνομία να έχει μεριμνήσει για ένα αναλυτικό σχέδιο προφύλαξης.

Ασχέτως με τα όσα λέει το περιβάλλον της ΑΕΚ για τις συσκέψεις δύο εβδομάδων νωρίτερα... Δεν είναι λοιπόν λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν ότι η «Ένωση» πηγαίνει σαν πρόβατο επί σφαγή στην Τούμπα, έρμαιο στις ορέξεις των αλαλιασμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

Οξύμωρο είναι επίσης, πως την 1η Φεβρουαρίου οι «κιτρινόμαυροι» εξέδιδαν οργισμένοι ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού, φωνάζοντας για την επιστολή που απέστειλαν οι «ερυθρόλευκοι» στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας την αλλαγή των διαιτητών στο μεταξύ τους ντέρμπι για το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη (4/2).

Οι της ΑΕΚ έκαναν τότε λόγο λόγο για αλλοίωση των όρων και τις συνθήκες ισονομίας του ντέρμπι καταλήγοντας πως δεν θα οδηγηθεί στο Καραϊσκάκη «σαν πρόβατο επί σφαγή»...

Πολλοί υποστηρίζουν πως ενδεχομένως η «Ένωση» να μπορούσε να ζητήσει αλλαγή ημερομηνίας του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να προετοιμαστεί και η ίδια αλλά και η Αστυνομία.

«Μέχρι και μηχανάκι πέρασαν στο γήπεδο οι ΠΑΟΚτζήδες με τον Ολυμπιακό, πώς θα προστατευθεί η ΑΕΚ όταν η απόφαση για το άνοιγμα των θυρών ελήφθη δέκα ώρες πριν από το ματς;», απορούν... Επίσης διατρανώνουν πως η σωστή στάση της διοίκησης θα ήταν να πάρει την ομάδα και να γυρίσει στην Αθήνα, επικαλούμενη αλλοίωση των όρων και τις συνθήκες ισονομίας.

Με άλλα λόγια, το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε η ΑΕΚ παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα έπρεπε να το χρησιμοποιούσε και τώρα....

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, η απόδοση για διπλό της ΑΕΚ στην Τούμπα στο στοίχημα έχει ξεπεράσει το 6…