Ολυμπιακός: Γραμμές με ρωγμές και το σερί που δεν είχε φανεί...

Πέντε διαδοχικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός, κάτι που έχει ξαναγίνει φέτος, αλλά τότε η επίθεση... έβαζε

Ολυμπιακός: Γραμμές με ρωγμές και το σερί που δεν είχε φανεί...

Μέσα στα πολλά θέματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο είναι και το γεγονός ότι δεν μπορεί να κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Από το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου με τον Άρη (1-2), ακολούθησαν οι αγώνες των πλέι οφ με Άρη (2-1), ΠΑΣ (1-1), ΑΕΚ (1-1), Παναθηναϊκό (0-1) στα οποία ο Τόμας Βατσλίκ μαζεύει την μπάλα από την εστία του και έχει σταματήσει ένα άλλο θετικό σερί που είχε δημιουργήσει στο αμέσως προηγούμενο διάστημα. Με τα γκολ ο Ολυμπιακός να τα δέχεται με κάθε τρόπο. Από εκτελέσεις φάουλ απευθείας, από άλλες στατικές φάσεις, από μπαλιές στην πλάτη της άμυνας ή σε σετ παιχνίδι δίχως να μπορεί να κοπεί η γρήγορη επίθεση με συνεργασίες του αντίπαλου, όπως συνέβη στο ντέρμπι της Λεωφόρου με το τέρμα του Αϊτόρ.

Αυτά τα γκολ ο Ολυμπιακός τα έχει πληρώσει με βαθμολογικές απώλειες, ενώ λίγο νωρίτερα είχε δεχτεί και άλλα πέντε τέρματα στους αγώνες με την Αταλάντα που τον έφεραν εκτός Ευρώπης. Κι είναι ένας ακόμη προβληματισμός ότι η κορυφαία άμυνα της ελληνικής λίγκας δεν μπορεί πλέον να κρατήσει «λευκή» εστία. Κάτι που στους ημιτελικούς του Κυπέλλου είναι αναγκαίο να διακοπεί, καθώς εκεί κάθε γκολ του ΠΑΟΚ μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για την πρόκριση. Τι θα κάνει ο Μαρτίνς σε αυτά τα ματς με τους στόπερ (σίγουρα Σωκράτης και Σισέ έχουν το προβάδισμα, αλλά ο Μανωλάς πλέον μπορεί να είναι απολύτως απαραίτητος), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στα άκρα, με Λαλά και Όλεγκ να μην είναι δεδομένα βασικοί. Και με τη σκέψη για αλλαγή σχηματισμού και τριάδα κεντρικών αμυντικών πάντα στο «τραπέζι».

Θα πει κανείς και δικαίως ότι το πρόβλημα είναι πως δε βάζει και η επίθεση, αν και γενικά φέτος ο Ολυμπιακός έχει γίνει κατανοητό ότι δεν σκοράρει με ευκολία. Όμως υπήρξε στη Super League κι άλλο αντίστοιχο σερί αγώνων με τον Ολυμπιακό να δέχεται γκολ. Αλλά δεν είχε φανεί από τα αποτελέσματα. Τον περασμένο Οκτώβρη ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναιτωλικό, ενώ το Νοέμβριο μετά το 1-0 επί του Ιωνικού είχε σερί τρεις νίκες με ΑΕΚ 3-2, Βόλο 2-1 και ΟΦΗ (αρχές Δεκέμβρη) 3-1. Έξι αγώνες από τους επτά με παθητικό. Αλλά και επτά σερί νίκες! Γιατί η επίθεση έβαζε πάνω από ένα γκολ ανά ματς. Εδώ και καιρό πάνω από ένα γκολ έχει μπει μόνο στο 2-1 με τον Άρη.

Το πρόβλημα είναι και στην άμυνα και στην επίθεση, διότι όταν καμία από τις δύο γραμμές (και φυσικά πρωτίστως η μεσαία) δε λειτουργούν σωστά, κάθε άλλο παρά δύσκολο είναι να έρθουν τα αποτελέσματα που έχει ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα.