Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0: Συνέχεια χαμηλών πτήσεων

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του ντέρμπι, αφού επικράτησε με σκορ 1-0 του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου χάρη στο γκολ του Αϊτόρ στο 42'.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0: Συνέχεια χαμηλών πτήσεων

Δεν τα κατάφερε ούτε στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός να γυρίσει τον διακόπτη. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε από τους "πράσινους" με σκορ 1-0 και για τρίτο φετινό ματς δεν κατάφερε να βάλει γκολ στον "αιώνιο" αντίπαλο. Οι Πειραιώτες συνέχισαν τις χαμηλές πτήσεις και στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη δεύτερη φετινή τους ήττα και να μείνουν για τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας στη Λεωφόρο και με εξαίρεση τη φάση του 5' με τον Μασούρα δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο καλό. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη και με σωστή τακτική κατάφερε να την πάρει χτυπώντας τον Ολυμπιακό στο εκεί που πονούσε. Ο Αϊτόρ στο 42' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τους "πράσινους".

Η έκπληξη με Κανέ

Μία μεγάλη έκπληξη είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για την άμυνα τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Η έκπληξη ήταν στα χαφ με τον Κανέ να παίζει δίπλα στον Εμβιλά, Στην επίθεση είχε στα άκρα τους Ροντρίγκες, Μασούρα και τον Αγκιμπού πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την πλευρά του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με 4-3-3 με Κώτσιρα, Σένγκενφελντ, Βέλεθ και Σάντσες στην άμυνα. Πέρεθ, Μαουρίσιο και Γκατσίνοβιτς έπαιξαν στη μεσαία γραμμή με τους Αϊτόρ, Ιωαννίδη και Παλάσιος να αγωνίζονται στην επίθεση.

Δυνατό ξεκίνημα και οι δύο

Το ματς ξεκίνησε με έντονο ρυθμό και από τις δύο ομάδες και τον Μασούρα στο 5' να κοντρολάρει τη μπάλα όταν του έγινε η σέντρα από τον Γκάρι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και ο Μπρινιόλι να καθαρίσει τη φάση. Στο 6' απάντησε ο Παναθηναϊκός με τον Αϊτόρ να προσπαθεί από πλάγια θέση να νικήσει τον Βατσλίκ. Στη συνέχεια όσο περνούσε ο χρόνος ο Ολυμπιακός έχανε μέτρα στο γήπεδο και ο Παναθηναϊκός έβγαινε όλο και πιο ψηλά. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να χτυπήσουν τα άκρα του Ολυμπιακού. Οι μπαλιές που γίνονταν είχαν στο σημάδι πότε τον Λαλά και πότε τον Ρέαμπτσιουκ. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς παρά το γεγονός ότι είχε τη μπάλα στα πόδια της δεν μπορούσε να βρει τρόπο για να απειλήσει τον Βατσλίκ.

Βρήκε γκολ με Αϊτόρ

Από το 30' και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση του και πίεσε ψηλά δυσκολεύοντας την πρώτη πάσα του Παναθηναϊκού. Έτσι οι Πειραιώτες άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, ενώ έβγαλαν και δύο καλές κόντρες χάρη στην καλή τους συνεργασία. Για ένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειχνε πως είχε αλλάξει τη ροή του αγώνα. Στο 40' ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τον Κώτσιρα να βγει πιο ψηλά προκειμένου να μπορέσει να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα του στα άκρα των πρωταθλητών. Αυτό έγινε στο 42' με τον Κώτσιρα να τροφοδοτεί τον Γκατσίνοβιτς και αυτός να βγάζει την παράλληλη μπαλιά για τον Αϊτόρ που πρόλαβε τον Λαλά και έκανε το 1-0 για τους "πράσινους". Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Άλλαξε τα πάντα, αλλά όχι εικόνα

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς βάζοντας τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί. Μία αλλαγή που προκάλεσε ερωτηματικά, αφού ο Μαροκινός ήταν αρκετά κινητικός στο διάστημα που έπαιξε. Στο 58' ο Πορτογάλος προσπάθησε να αλλάξει τα πάντα βάζοντας Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπουχαλάκη και παίζοντας με τον Αγκιμπού δίπλα στον Κρητικό χαφ. Οι Πειραιώτες μετά τις αλλαγές χρειάστηκαν χρόνο για να βρουν τα πατήματα τους σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήξερε τι ζητούσε από το παιχνίδι. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε και το υπέρ της 1-0 και τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά.

Οι "ερυθρόλευκοι" και πάλι προσπάθησαν με τον Γκάρι να φτιάξουν κάτι καλό μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι, αλλά χωρίς να το καταφέρουν. Περισσότερο φάνηκε να κινδυνεύουν από τον Παναθηναϊκό, ενώ γίνονταν και αρκετά εύκολα λάθη από τους παίκτες του Μαρτίνς. Οι Πειραιώτες που κυνηγούσαν το σκορ και ήθελαν γκολ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο 70' με τον Βαλμπουενά να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά χωρίς να προβληματίζει τον Μπρινιόλι. Άλλη φάση δεν έφτιαξε ο Ολυμπιακός με τους "πράσινους" να κρατούν αυτό το 1-0 και να παίρνουν τη νίκη.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Σκόρερ: 42' Αϊτόρ

Κίτρινες: 51' Λαλά, 82' Αγκιμπού, 90+2 Πέρεθ

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι - Κώτσιρας, Σένκενφελντ, Βέλεθ, Σάντσες - Πέρεθ, Μαουρίσιο (62' Βιγιαφάνιες), Γκατσίνοβιτς (62' Βιτάλ) - Αϊτόρ (72' Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72' Καρλίτος), Παλάσιος (90+1 Χατζηγιοβάννης)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά (58' Μπουχαλάκης), Κανέ (58' Βαλμπουενά, 77' Καρβάλιο)- Μασούρας (58' Φορτούνης), Αγκιμπού, Ροντρίγκες - Ελ Αραμπί (46' Τικίνιο).