Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς και τα εκτός έδρας ντέρμπι

Το πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι στα play off δίνει απόψε (21.30) ο Ολυμπιακός, στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, έχοντας την ευκαιρία για κάτι ξεχωριστό επί Μαρτίνς στα μεγάλα ματς μακριά από το Φάληρο. Τι είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια με τον Πορτογάλο στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς και τα εκτός έδρας ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε (21.30) το πρώτο του ντέρμπι απέναντι στους παραδοσιακούς αντίπαλούς του (Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) στη διαδικασία των play off μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης». Στη Λεωφόρο δοκιμάζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει μπροστά του τα ντέρμπι στην Τούμπα για Κύπελλο και πρωτάθλημα, όπως και την επίσκεψη στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα εναντίον της ΑΕΚ.

Έχει σημασία για τον Ολυμπιακό η παρουσία του σε αυτά τα παιχνίδια για λόγους ουσίας (κατάκτηση του νταμπλ), αλλά και για να πετύχει κάτι που δεν έχει κάνει στο παρελθόν με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς. Να τελειώσει δηλαδή μία ολόκληρη σεζόν χωρίς ήττα σε ντέρμπι μακριά από το γήπεδό του! Δεν θα είναι εύκολο με τέσσερις αγώνες σε Τούμπα (δύο φορές), Λεωφόρο, ΟΑΚΑ, αλλά αν μη τι άλλο αποτελεί ένα ξεχωριστό κίνητρο για τον Πορτογάλο προπονητή και τους παίκτες του.

Τι είχε γίνει τις προηγούμενες χρονιές στα εκτός έδρας ντέρμπι του Ολυμπιακού; Πάντα υπήρχε έστω μία ήττα. Φέτος δεν έχει συμβεί αυτό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με το 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τις δύο ισοπαλίες σε Τούμπα (1-1) και Λεωφόρο (0-0).

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε στην κανονική περίοδο: 1-1 με την ΑΕΚ, 1-1 με τον ΠΑΟΚ, 1-2 από τον Παναθηναϊκό. Και στα play off: 5-1 την ΑΕΚ, 0-2 από τον ΠΑΟΚ και 4-1 από τον Παναθηναϊκό. Εκτός έδρας δηλαδή στα ντέρμπι δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Πρόπερσι μακριά από τον Πειραιά ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς δεν είχε ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά είχε χάσει στο Κύπελλο στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 3-2. Στη Superleague είχε για την κανονική περίοδο: 1-1 με τον Παναθηναϊκό, 0-0 με την ΑΕΚ και 1-0 τον ΠΑΟΚ. Και στα play off: 1-0 πάλι στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα

Ενώ στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς, χωρίς play off ο Ολυμπιακός είχε μία νίκη (1-0 τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι που διακόπηκε μετά το γκολ του Γκερέρο), 1-1 με την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο και ήττα 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Φέτος έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία για ολόκληρη σεζόν δίχως εκτός έδρας ήττα στη ντέρμπι και απόψε στη Λεωφόρο θα πρέπει να κάνει την αρχή...