Ο Μούντρικ, ο Ολυμπιακός, τα ιταλικά εγκώμια και η Premier League

Διαδοχικά δημοσιεύματα σε όλη την Ευρώπη ότι η Μπρέντφορντ θα επιμείνει για τον Μούντρικ της Σαχτάρ που άρεσε στον Ολυμπιακό. Εγκώμια και από Ιταλία για το φιλικό. 

Ο Μούντρικ, ο Ολυμπιακός, τα ιταλικά εγκώμια και η Premier League

Ο θετικός απόηχος για τον Ολυμπιακό σχετικά με το φιλικό για την ειρήνη απέναντι στην Σαχτάρ συνεχίζεται, αυτή τη φορά με εγκώμια από την Ιταλία. Η ουκρανική ομάδα δεν έχει μόνο Ιταλό προπονητή, τον Ντε Τζέρμπι, αλλά σε θέση διευθυντή είναι και ο Κάρλο Νικολίνι, ο οποίος έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην τουρνέ της Σαχτάρ που είχε πρώτο σταθμό στην Ελλάδα.

Ο Ιταλός παράγοντας τόνισε ότι «κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ως σύλλογος για να βοηθήσουμε την Ουκρανία και ο Ολυμπιακός στην Αθήνα μας φιλοξένησε πάρα πολύ όμορφα. Υπήρχαν πολλά συναισθήματα σε αυτή την επίσκεψη και περιμένουμε ότι έτσι θα γίνει και στα επόμενα παιχνίδια μας».

Ο Νικολίνι αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γιουβέντους για Βραζιλιάνους παίκτες της Σαχτάρ (Μάρκος Αντόνιο, Νέρες και άλλους) οι οποίοι δεν ήταν στο φιλικό με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι αν η ιταλική ομοσπονδία δεν αποφάσιζε να μην επιτραπεί το μεταγραφικό «παράθυρο» της UEFA για παίκτες από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται σε όλη την Ευρώπη τα ρεπορτάζ περί νέας προσπάθειας της Μπρέντφορντ το επόμενο καλοκαίρι για να αποκτήσει τον Μούντρικ, τον αριστερό εξτρέμ της Σαχτάρ που έλαμψε με την απόδοσή του στο φιλικό με τον Ολυμπιακό. Η αγγλική ομάδα είχε προσπαθήσει και τον χειμώνα αλλά οι Ουκρανοί ζητούσαν 20 εκατ. ευρώ, τώρα δεν μπορούσε να κάνει κάτι καθώς και στην Αγγλία υπήρξε απαγόρευση εξτρά μεταγραφών αυτή την περίοδο, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει δυναμικά το καλοκαίρι. Για τον Μούντρικ, όμως, το ενδιαφέρον είναι έντονο και από άλλες μεγάλες ομάδες δυνατών πρωταθλημάτων. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα ήθελε έναν τόσο ταλαντούχο και εξελίξιμο ποδοσφαιριστή, αλλά καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι με τα ποσά να εκτοξεύονται. Όσο καλές κι αν είναι πια οι σχέσεις με την Σαχτάρ, άνθρωποι της οποίας καθημερινά ευχαριστούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την ανταπόκριση στην πρωτοβουλία τους.