Τα μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από το φιλικό με τη Σαχτάρ

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα πολύ σημαντικό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Σαχτάρ και είχε πολλά και σημαντικά κέρδη από αυτή την αναμέτρηση.

Τα μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από το φιλικό με τη Σαχτάρ

Είναι πολύ σπάνιο για έναν προπονητή μετά από ένα ματς να μην κάνει καμία αναφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Ακόμα και αν το παιχνίδι είναι φιλικού χαρακτήρα δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήθελε να πει το παραμικρό για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος του αγώνα με τη Σαχτάρ. Είναι λογικό, όμως, διότι αυτό το φιλικό ήταν διαφορετικό απ’ όλα.

Ήταν ένα ματς ιστορικής σημασίας, ένα ματς που τράβηξε πάνω του τα βλέμματα όλου του κόσμου. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε έναν ουκρανικό σύλλογο από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Ρωσία. Ανεξάρτητα από τα πολιτικά παιχνίδια που γίνονται αυτό που είχε σημασία ήταν να σταλεί ένα μήνυμα πως όλοι θέλουν την ειρήνη και την κανονικότητα. Κανείς δεν θέλει να βλέπει αθώο κόσμο να χάνεται στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Σε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς επίσημο ματς ο Ολυμπιακός κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής και αγγελιοφόρος ειρήνης σε μία περίοδο που η βία κυριαρχεί. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από τον αγώνα με τη Σαχτάρ.

Κατά τα άλλα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τους Ουκρανούς σαφώς και είναι πολύ σημαντικό ότι ο Κώστας Φορτούνης πήρε χρόνο στα πόδια του. έπαιξε για 45 λεπτά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός και είχε ένα πολύ καλό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου ήταν δραστήριος και ορεξάτος. Λογικό ήταν να πέσει στη συνέχεια, αλλά έχει σημασία να αρχίσει και αυτός να βρίσκει το ρυθμό του. Θα κρατήσουμε την επιστροφή του Τικίνιο στα γκολ έστω και σε φιλικό επίπεδο, αλλά και την καλή παρουσία του Κρίστινσον. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ματς καθαρά προπονητικού χαρακτήρα.