Φιλικό ειρήνης και ευκαιριών για τον Ολυμπιακό

Το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ είναι σημαντικό για τον Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου κάποιοι παίκτες να πάρουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους.

Φιλικό ειρήνης και ευκαιριών για τον Ολυμπιακό

Το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ συζητιέται ήδη αρκετά. Από μόνο του είναι ένα σημαντικό γεγονός, είναι ένα διαφορετικό ματς που θέλει να περάσει μηνύματα και να αναδείξει ότι η ειρήνη είναι αυτή που πρέπει να κυριαρχήσει στον κόσμο.

Υπάρχει, όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, στην οποία μπορεί να συναντήσει κανείς τον Πέδρο Μαρτίνς και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Για τον Πορτογάλο είναι ένα καλό τεστ απέναντι σε μία ομάδα με ποιότητα. Φυσικά αυτή την περίοδο η Σαχτάρ δεν μπορεί να είναι στα επίπεδα που ήταν πριν τον πόλεμο. Είναι σε αγωνιστική απραξία από τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά όπως και να 'χει για τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνει δοκιμές και ενόψει Παναθηναϊκού.

Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη ένα τέτοιο ματς για να πάρουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους και να βρίσκουν ρυθμό. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Κώστας Φορτούνης. Με την ΑΕΚ έπαιξε για περίπου 15 λεπτά και έδειξε ξανά ένα δείγμα του ταλέντου του. Έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από ρυθμό και το ματς με τη Σαχτάρ είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να παίξει περισσότερο. Ο Μαρτίνς θα δώσει χρόνο στον Έλληνα μεσοεπιθετικό από τον οποίο και περιμένει να πάρει πράγματα στα ματς που απομένουν.

Εκτός από τον Φορτούνη το ματς με τη Σαχτάρ είναι σημαντικό και για τον Τικίνιο. Με την ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι και δεν μετέτρεψε σε γκολ την εξαιρετική πάσα που του έβγαλε ο Φορτούνης. Το τελευταίο διάστημα έρχεται συνεχώς από τον πάγκο και ο Μαρτίνς θέλει να τον ετοιμάσει για να τον επαναφέρει ίσως και στην ενδεκάδα με τον Παναθηναϊκό.