Αυτό που πρέπει να σταματήσει άμεσα στον Ολυμπιακό...

Στην τελική ευθεία της σεζόν ο Ολυμπιακός καλείται να βάλει τέλος σε ένα φαινόμενο που σπάνια εμφανίζει: να προηγείται στο σκορ και να μην το αξιοποιεί. Οι τέσσερις φορές στη σειρά είναι πάρα πολλές. 

Αυτό που πρέπει να σταματήσει άμεσα στον Ολυμπιακό...

Οι αιτίες που μπορούν να αναζητηθούν είναι πολλές, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός οφείλει στην τελική ευθεία της φετινής περιόδου και ενόψει των ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όπως και των υπόλοιπων αγώνων στη Super League, να δώσει τέλος στο παράδοξο και σπάνιο φαινόμενο των τελευταίων τεσσάρων αγώνων του. Να ανοίγει, δηλαδή, εκείνος το σκορ και να ισοφαρίζεται από τους αντίπαλούς του.

Κι από αυτές τις τέσσερις φορές κατάφερε να βάλει δεύτερο τέρμα και να πάρει τη νίκη μόνο στην πρεμιέρα των play off απέναντι στον Άρη στο Φάληρο. Νωρίτερα, στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ίδιο αντίπαλο όχι απλώς ισοφαρίστηκε, αλλά δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, ενώ με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και με την ΑΕΚ τα παιχνίδια έμειναν στην ισοπαλία μετά την απάντηση που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στο προβάδισμά του. Σε ματς δηλαδή που προηγήθηκε, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αντί να πάρει δώδεκα βαθμούς, συγκέντρωσε μόλις πέντε.

Κόντρα στην ΑΕΚ έγινε πράγματι προσπάθεια για να αξιοποιηθεί το «μομέντουμ» και να έρθει γρήγορα ένα δεύτερο τέρμα, όπως και συνέβη με αυτό του Μασούρα που δεν μέτρησε. Αλλά αυτή η πίεση μετά το 1-0 δεν αποδείχτηκε αρκετή, όπως και η προσπάθεια για τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι κάτι που ο Ολυμπιακός το έχει πάθει αρκετές φορές φέτος, συνολικά δεκατρείς. Να βάζει πρώτος γκολ και να δέεται ισοφάριση. Σε κάποιες περιπτώσεις πήρε τη νίκη, σε άλλες όμως όχι. Και στην Ευρώπη το πλήρωσε ακριβά. Στη Βουλγαρία με την Λουντογκόρετς, στο ματς με την Άιντραχτ στο «Γ.Καραϊσκάκης» όπου παιζόταν η πρωτιά του ομίλου και στο Μπέργκαμο με την ανατροπή της Αταλάντα στο γκολ του Τικίνιο. Το να συμβεί, όμως, σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα είναι μάλλον κάτι πρωτοφανές στα χρονικά του Ολυμπιακού. Κι ο Μαρτίνς πρωτίστως, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρουν τη λύση ώστε να μπει ένα τέλος. Διότι είναι αποδεδειγμένο (με σπανιότατες εξαιρέσεις) πως όταν ο Ολυμπιακός βρει το δεύτερο τέρμα μετά το προβάδισμά του, δεν χάνει τα παιχνίδια. Μια φορά έχει γίνει στο Λονδίνο με την Τότεναμ, μία στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και άλλη μία προ Μαρτίνς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.