Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Βρήκε στόχο και ελπίζει για Ευρώπη (highlights)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στη Λεωφόρο με «ισπανική βοήθεια» και μπήκε γερά στο… κόλπο της Ευρώπης. Χουάνκαρ και Αϊτόρ σημείωσαν τα γκολ για τους «πράσινους», μείωσε ο Ζίβκοβιτς

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Βρήκε στόχο και ελπίζει για Ευρώπη (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ήταν παθιασμένος και αποφασισμένος να κερδίσει το ματς στη Λεωφόρο και τα κατάφερε με 2-1 επί του ΠΑΟΚ βάζοντας γερή… υποθήκη για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να τονιστεί πως ήταν συγκριτικά καλύτερος, πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους, είχε την υπεροχή, αλλά δεν είχε… ευστοχία με συνέπεια να μην καταφέρει να φύγει με το τρίποντο στις αποσκευές του από την Αθήνα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς και πίεσε ψηλά τον Παναθηναϊκό, έφτασε έξω από την περιοχή του Μπρινιόλι, αλλά δεν τον απείλησε.

Μάλιστα ο διαιτητής Πελίτο υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι στο 8’, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βέλεθ, το οποίο ήταν κολλημένο στο σώμα του Ισπανού μετά το σουτ του Ζαμπά.

Κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση ξανά ο Βόσνιος και πήρε πίσω την απόφασή του.

Από το 15’ κι έπειτα οι «πράσινοι» με τους Παλάσιος και Ρούμπεν να συνδυάζονται σωστά έκλεβαν μπάλες και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Στο 27’ ο Βιγιαφάνιες τραυματίστηκε στο πόδι (τράβηγμα) και αποχώρησε με τον Αλεξανδρόπουλο να τον αντικαθιστά και ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερη ενέργεια στο κέντρο του.

Μάλιστα στο 34’ η υπεροχή του μετουσιώθηκε σε προβάδισμα, καθώς ο Παλάσιος με ωραία σέντερ στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Αϊτόρ που με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς στο ξεκίνημα του β’ μέρους, πίεσε ξανά στον Παναθηναϊκό, αλλά κόντρα στη ροή του ματς οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που σκόραραν με ένα ωραίο σουτ του Χουάνκαρ στο 64’.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού και άρχισε… πολιορκία έξω από την περιοχή του Μπρινιόλι, μειώνοντας σε 2-1 με τον Ζίβκοβιτς στο 70’.

Στο μεταξύ ο Σάρλια αντικατέστησε τον Ιωαννίδη στο 77’ και ο Παναθηναϊκός άλλαξε διάταξη σε 3-4-3.

Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την πίεσή τους ακόμα περισσότερο, αλλά οι γηπεδούχοι αμύνονταν… με νύχια και με δόντια φτάνοντας στην επικράτηση με το τελικό 2-1.

Μικρογραφία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία)

Σκόρερς: Αϊτόρ (34’), Χουάνκαρ (64’) – Ζίβκοβιτς (70’)

Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος (94’) - Ίνγκασον (92’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ -Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (87’ Χατζηγιοβάνης) - Βιγιαφάνιες (λ.τ. 30’ Αλεξανδρόπουλος) – Παλάσιος, Αϊτόρ (87’ Βιτάλ ) - Ιωαννίδης (77’ Σάρλια)


ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Σάστρε (63’ Τέιλορ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ) - Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ) - Ζαμπά, Ελ Καντουρί(63’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς - Άκπομ (80’ Τσόλακ).