Φέστα: «Δεν πρόλαβα να προσγειωθώ στην Ιταλία και με πήραν από τη Λαμία»

Ο προπονητής της Λαμίας, Τζανλούκα Φέστα, μίλησε για τη μάχη της παραμονής, το… πήγαινε έλα στη Ριζούπολη και το όνειρο του τελικού.

Φέστα: «Δεν πρόλαβα να προσγειωθώ στην Ιταλία και με πήραν από τη Λαμία»

Ο Τζανλούκα Φέστα είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βγάζει το ψωμί του στην Ελλάδα, μίλησε στην πατρίδα του για την παρουσία του στον Απόλλωνα Σμύρνης, το τηλεφώνημα από τη Λαμία και το Κύπελλο Ελλάδας.

«Στον Απόλλωνα Σμύρνης υπήρχε ο Μπρούνο Άλβες, ένας σπουδαίος επαγγελματίας, αν και ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμού. Μιλήσαμε αρκετά για την εμπειρία του στην Κάλιαρι. Η ομάδα του Απόλλωνα τα πήγαινε καλά, αλλά έπαιρνε λιγότερα από όσα άξιζε. Είχαμε μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα.

Μετά έρχεται το 0-0 με τον Ολυμπιακό, αλλά την επόμενη μέρα ο πρόεδρος με ενημερώνει για την απόλυση. Δεν ήμουν στον πάγκο με τον Ολυμπιακό γιατί ήμουν θετικός στον κορονοϊό όπως και πολλοί παίκτες. Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά έφυγα. Πέντε παιχνίδια μετά με καλούν πίσω, αλλά δεν κράτησε πολύ και με διώχνουν ξανά. Δεν πρόλαβα να προσγειωθώ στην Ιταλία και με πήραν τηλέφωνο. Ο πρόεδρος της Λαμίας, άμεσος ανταγωνιστής του Απόλλωνα.

Τους είχα κερδίσει πριν από λίγες μέρες και είχαν ενθουσιαστεί από τον τρόπο που είχε παίξει η ομάδα μου. Δεν ήταν άσχημα για εμένα γιατί ομάδα του Απόλλωνα είναι τελευταία, η Λαμία προτελευταία. Στα πλέι άουτ πήγαμε στο +8 από τον Απόλλωνα που είναι στη θέση που υποβιβάζεται απευθείας. Τώρα θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε τρίτοι από το τέλος. Και στις 20 Απριλίου θα παίξουμε τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Ο τελικός θα ήταν ένα όνειρο. Υπάρχει ενθουσιώδες περιβάλλον, είμαι αισιόδοξος. Τώρα σκέφτομαι να σώσω τη Λαμία, μετά θα δούμε αν θα ανεβάσουμε τον πήχη, στο μεταξύ το απολαμβάνω» είπε ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Κάλιαρι που φυσικά παρακολουθεί. «Από μακριά υποφέρω» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέστα, ο οποίος είπε «στην Αγγλία θα ήθελα να επιστρέψω στη Μίντλεσμπρο, εκεί όπου έπαιξα. Και στην Ιταλία σάς αφήνω να το φανταστείτε πού θα ήθελα να επιστρέψω…».

«Στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται…»

Για την εμπειρία του στη χώρα μας ο Φέστα δήλωσε πως το απολαμβάνει, σημειώνοντας πως «στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται να προπονείς περισσότερες από μία ομάδες σε μια σεζόν…».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: «Οι ομάδες παίζουν κυρίως με 4-2-3-1. Πάει το παιχνίδι αρκετά στην επαφή και τεχνικά μπορεί να συγκριθεί με τη δεύτερη κατηγορία στην Ιταλία».

Ρωτήθηκε φυσικά και για τον Κουρφαλίδη, ο οποίος κλήθηκε στην εθνική ομάδα και τον ξέρει ο Φέστα από την Κάλιαρι: «Τον ξέρω καλά. Ένα ταπεινό αγόρι με μεγάλα προσόντα. Η Ελλάδα θα επικεντρωθεί σε αυτόν και σε άλλους νέους ανθρώπους για μια ανανέωση».