Παναθηναϊκός: Αφήνει την Λεωφόρο, πάει στον Βοτανικό

Η ψηφοφορία των μελών του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επικύρωσε το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης και την μετακόμιση από την Λεωφόρο στον Βοτανικό 

Παναθηναϊκός: Αφήνει την Λεωφόρο, πάει στον Βοτανικό

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, έγινε και πράξη… Η ιστορική μετακόμιση του Παναθηναϊκού από την Λεωφόρο στον Βοτανικό, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου Διπλής Ανάπλασης εγκρίθηκε και από τα μέλη του ερασιτέχνη. Από σημαντικό μέρος τους τουλάχιστον, καθώς από τους 4.284 φίλους των πράσινων που είχαν δικαίωμα ψήφου, το παρών στην σχετική διαδικασία έδωσαν 2.994.

Μικρός ο αριθμός, προφανώς, για μια τόσο σημαντική απόφαση, αντιπροσωπευτικός ωστόσο, της βούλησης των οπαδών του συλλόγου, οι οποίοι με «βαριά καρδιά» μεν, αλλά ως μοναδική λύση με προοπτική μέλλοντος, επέλεξαν να ρίξουν θετική ψήφο. Ανάμεσά τους και ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλάφούζος που προτίμησε να ασκήσει το δικαίωμά του από απόσταση, μέσω επιστολής.

Σύμφωνα με το καταστατικό θα έπρεπε να υπάρχει πλειοψηφία 2/3, ήτοι 66.65% επί των ψηφισάντων και αυτή επιτεύχθηκε. Σε μια διαδικασία που διήρκεσε επτά ώρες στο «κλειστό» της Λεωφόρου, το «ΝΑΙ» απέσπασε το 69% των ψήφων. Για την ακρίβεια 2.051, έναντι 934 «ΟΧΙ», ενώ καταμετρήθηκαν πέντε λευκά και τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια.

Έτσι ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο που θα μπορούσε να υψωθεί και μάλιστα «εκ των έσω» και μένει η υλοποίηση του σχεδίου που έχει εγκριθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το τέλος εποχής οριστικοποιήθηκε και η ιστορική έδρα της Λεωφόρου θα αντικατασταθεί από το σύγχρονο νέο γήπεδο στον Βοτανικό.