Αλαβάντας: «Ο Τσιγγάρας είναι δεύτερος Ζαγοράκης»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Αλαβάντας μίλησε για την εικόνα του ΠΑΟΚ και τα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ. Τι είπε για τον Τσιγγάρα

Αλαβάντας: «Ο Τσιγγάρας είναι δεύτερος Ζαγοράκης»

Στο Metropolis 95,5 μίλησε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας, Νίκος Αλαβάντας, και μίλησε για την εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου, τους παίκτες που ξεχωρίζει αλλά και τα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ. Αυτή τη φορά μίλησε κολακευτικά για τον Ρουμάνο προπονητή καθώς πριν από λίγους μήνες είχε χαρακτηρίσει λάθος την επιστροφή του.

«Ήμασταν επιφυλακτικοί στην αρχή με την εικόνα του ΠΑΟΚ, όμως ο Λουτσέσκου έδεσε την άμυνα και στη συνέχεια βρίσκει το γκολ και παίρνει το αποτέλεσμα. Ο Ίνγκασον είναι ο πιο ανεβασμένος ποδοσφαιριστής που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, όσο έλειπε η ομάδα έτρωγε πολύ εύκολα γκολ. Είναι πολύ δυνατός παίκτης και έχει δέσει όλη την άμυνα. Ο Τσιγγάρας είναι ένα παιδί που έχει πολύ δυνατά πνευμόνια, για μένα είναι ένας δεύτερος Ζαγοράκης. Εχει δέσει τη μεσαία γραμμή, παίρνει όλες τις μονομαχίες, είναι και καλός με την μπάλα στα πόδια. Όλοι ελπίζουμε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Κάνει τη βρώμικη δουλειά και απελευθερώνει τον Κούρτιτς.

Τις φάσεις που βάζει γκολ ο Κούρτιτς, ο ΠΑΟΚ δεν τις είχε και αν περίμενε από τους επιθετικούς του, τότε δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Ο Άκπομ είναι πολύ μαχητικός αλλά δεν το έχει το γκολ. Ο Τσόλακ έβαλε ένα ωραίο γκολ, δεν είναι τυχαίο πως βγήκε πρώτος σκόρερ στην Σουηδία, μάλλον ήταν ψυχολογικό το πρόβλημά του. αρχηγός σημαίνει αυτό που έκανε ο Βιεϊρίνια στη Γάνδη, να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά και να βοηθάει όπου μπορεί και όπως μπορεί. Και ο Πασχαλάκης κάνει καλή σεζόν, αν και μερικές φορές κάνει λάθη στις εξόδους του. Στις επεμβάσεις του και κάτω από τα δοκάρια είναι πολύ καλός.

Η ομάδα έχει περιθώρια να δυναμώσει περισσότερο με τον Ζαμπά ή αν πάρει κάποιον καλύτερο διεμβολιστή. Ο Ζίβκοβιτς έχει πέσει τελευταία αλλά έχει παίξει πολλά παιχνίδια και θα ανέβει ξανά. Ο Λύρατζης είναι πολύ καλός παίκτης που είναι καλός και μπροστά και στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Σάστρε μου άρεσε πάρα πολύ και μπορεί να κάνει καλό δίδυμο με τον Λύρατζη. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλα περιθώρια προόδου».

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ στους αγώνες με τη Μαρσέιγ: «Η Μαρσέιγ δεν είναι η ομάδα που θα τρομάξει τον ΠΑΟΚ, δεν είναι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν. Είναι λίγο καλύτερη από τη Γάνδη, ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει».