Ο Ολυμπιακός ενεργοποιεί την οψιόν του Βατσλίκ

Οι Τσέχοι ποντάρουν στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, για δύο εκτός έδρας νίκες που οδηγούν στο Κατάρ. To ίδιο και οι Πειραιώτες που ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν την οψιόν για τη νέα σεζόν. Η αυτοπεποίθηση του «ερυθρόλευκου» τερματοφύλακα, αλλά και τι δείχνουν οι τελευταίες εμφανίσεις του στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός ενεργοποιεί την οψιόν του Βατσλίκ

Ο δρόμος προς το Μουντιάλ του Κατάρ είναι δύσβατος για την Τσεχία που θα πρέπει να κάνει δύο εκτός έδρας νίκες με τη Σουηδία και την Πολωνία για να πάρει το εισιτήριο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Αλλά οι Τσέχοι πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν έχοντας πρωταγωνιστή στις αμυντικές προσπάθειές τους τον Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος αποθεώνεται στα τελευταία ρεπορτάζ των ΜΜΕ της πατρίδας του που τον καλούν να επαναλάβει τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του περασμένου καλοκαιριού. Και να είναι ο ηγέτης για να πάει η ομάδα του στην τελική φάση ακόμη μίας μεγάλης διοργάνωσης, σπουδαιότερης μάλιστα από την προηγούμενη.

Ο Βατσλίκ και οι συμπαίκτες του καλούνται για υπέρβαση, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν κρύβει την αισιοδοξία του, όπως και την πίστη στις δικές του δυνατότητες και στην καλή αγωνιστική του κατάσταση.

Γενικά, και σε έναν μέχρι τώρα απολογισμό, η παρουσία του Βατσλίκ στον Ολυμπιακό κρίνεται επιτυχημένη σε μεγάλο βαθμό, καθώς ηγείται της άμυνας που είναι η κορυφαία σε αριθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και δεν θα ήταν ποτέ εύκολο για κανέναν τερματοφύλακα να μπορέσει να σταθεί επάξια εκείνου που αντικατέστησε και διαπρέπει φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, του Ζοσέ Σα.

Ο Βατσλίκ δίνει στα περισσότερα παιχνίδια την αίσθηση της εμπιστοσύνης που πρέπει να παρέχεται από τον γκολκίπερ μιας ομάδας του επιπέδου του Ολυμπιακού. Και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη η απόφαση να ενεργοποιηθεί από την πλευρά της ΠΑΕ η οψιόν που υπάρχει στην αρχική συμφωνία για ακόμη έναν χρόνο συνεργασίας.

Ο Βατσλίκ θα είναι ο βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν, με την προοπτική να πάρει τις ευκαιρίες του ξανά σε κάποια παιχνίδια ο Κώστας Τζολάκης, αλλά και με πιθανό σενάριο να αποκτηθεί ακόμη ένας γκολκίπερ, εφόσον αποφασιστεί να μη συνεχίσει ο Κρίστινσον. Και γι’ αυτό στην ΠΑΕ φτάνουν σχετικές προτάσεις, όπως αυτή του 28χρονου Αυστριακού Μάρτιν Φρέισλ που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Σάλκε.