Ολυμπιακός: Το «κακό φεγγάρι» του Μαντί Καμαρά, η Λιλ και η Εθνική Γουινέας

Τα λάθη του Μαντί Καμαρά στα Γιάννενα και o αποκλεισμός του από την Εθνική Γουινέας που τον έχει επηρεάσει.

Ολυμπιακός: Το «κακό φεγγάρι» του Μαντί Καμαρά, η Λιλ και η Εθνική Γουινέας

Ο Μαντί Καμαρά δεν θυμίζει τη φετινή χρονιά τον Μαντί Καμαρά των προηγούμενων ετών. Από τη μία η έλλειψη ελεύθερου χρόνου για διακοπές. Από την άλλη τα συνεχόμενα παιχνίδια. Επίσης, κάποια στιγμή όλοι οι ποδοσφαιριστές περνούν μία περίοδο ντεφορμαρίσματος. Μόνο που η κατάσταση με τον Αφρικανό είναι ίδια - με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις - από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το όνομα του Μαντί σε διαφόρων ειδών μεταγραφικά σενάρια δεν «παίζει» πλέον τόσο δυνατά όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ναι μεν υπάρχει η Λιλ που έχει στείλει κάμποσες φορές «κατάσκοπο» στην Ελλάδα για να τον τσεκάρει από κοντά, αλλά δεν υφίσταται πλέον ο καταιγισμός πληροφοριών που έρχονταν από το εξωτερικό για ματιές αρκετών ξένων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το «κακό φεγγάρι» του Καμαρά έχει επηρεάσει έως έναν βαθμό και τους συλλόγους που είχαν ενδιαφερθεί για εκείνον στο παρελθόν. Από την άλλη βέβαια, κύκλοι μάνατζερ αναφέρουν ότι θα φτάσουν προτάσεις για τον Αφρικανό το καλοκαίρι (σ.σ. εκτιμούν κάτω από 10 εκατομμύρια ευρώ). Η... μπογιά του δεν έχει περάσει. Και δεν μπορεί να περάσει τόσο εύκολα. Άλλωστε, παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Μαντί Καμαρά και με τις παραστάσεις που έχει τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, πάντοτε κάνουν «γκελ» στους κάθε λογής «κατασκόπους».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνισή του στα Γιάννενα, σίγουρα προκάλεσε τον προβληματισμό του Μαρτίνς για την επιπολαιότητά του στις μεταβιβάσεις της μπάλας, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να βγαίνει επικίνδυνα στην κόντρα.

Επίσης, μία εξήγηση που δίνεται για τις «χαμηλές πτήσεις» του Μαντί, έχει να κάνει έως έναν βαθμό (όχι τον μεγαλύτερο βέβαια) και με τον συνεχόμενο αποκλεισμό του από την Εθνική Γουινέας. Είχαν προηγηθεί τα τελικά του Κόπα Άφρικα όπου δεν έδωσε το «παρών» και τώρα ήρθε η στιγμή να μείνει έξω από τα φιλικά του Μαρτίου με την Ν. Αφρική και την Ζάμπια. Η παρεξήγηση που έχει γίνει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, τον έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί πρόκειται για ποδοσφαιριστή που λατρεύει να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο.