ΠΑΟΚ: Επτά νίκες επί της ΑΕΚ μέσα σε έναν χρόνο!

Ο ΠΑΟΚ σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους έχει κερδίσει την ΑΕΚ επτά φορές!

ΠΑΟΚ: Επτά νίκες επί της ΑΕΚ μέσα σε έναν χρόνο!

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σημαντική νίκη στο ντέρμπι των "Δικεφάλων", που τον φέρνει 12 βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ και 13 από τον Άρη. Αυτό σημαίνει ότι του αρκούν τέσσερις νίκες στα οκτώ υπολειπόμενα παιχνίδια για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παράλληλα μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς, με τον τελευταίο να χρειάζεται ακόμα πέντε νίκες στα οκτώ παιχνίδια του για να πάρει τον τίτλο.

Για να πάρει αυτή τη σημαντική διαφορά ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, χρειάστηκε να... συνεχίσει την παράδοση των τελευταίων ετών και να επεκτείνει το αήττητο στα μεταξύ τους παιχνίδια σε 12 επίσημα και οκτώ για το πρωτάθλημα.

Επτά νίκες σε διάστημα ενός έτους...

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ επτά φορές σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους. Η πρώτη ήταν στις 21 Μαρτίου 2021 και η έβδομη στις 20 Μαρτίου 2022, μια ημέρα πριν συμπληρωθεί ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος. Στο διάστημα αυτό υπάρχουν και δύο ισοπαλίες.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος από την ΑΕΚ για 11ο διαδοχικό παιχνίδι στο "Σπύρος Λούης". Είναι επτά παιχνίδια πρωταθλήματος, δύο Κυπέλλου με γηπεδούχο την ΑΕΚ και δύο τελικοί Κυπέλλου με τυπικά ουδέτερη έδρα.

Πέντε ήττες εντός έδρας η ΑΕΚ...

Αυτή η ήττα ήταν η πέμπτη για την ΑΕΚ στην έδρα της, αφού προηγήθηκαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αυτές από Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Βόλο.

Έτσι η ΑΕΚ ισοφάρισε το ρεκόρ ηττών στην έδρα της για το πρωτάθλημα σε μια σεζόν. Πέντε ήττες έκανε και πέρσι στα 18 παιχνίδι σε κανονική περίοδο και Playoffs. Όπως πέντε είχε κάνει και τη σεζόν 2012-13 σε 15 αγώνες μάλιστα, όταν και υποβιβάστηκε. Έτσι καλείται να αποφύγει στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν να χάσει ώστε να μην μεγαλώσει το αρνητικό της ρεκόρ. Ακόμη η ΑΕΚ έφτασε τις εννέα ήττες ανεξάρτητα έδρας στο πρωτάθλημα, ενώ πέρσι έκλεισε τη σεζόν με 10.

Πηγή: www.slgr.gr