Να το τελειώσει προτού...αρχίσει

Ταλαιπωρία για όλες τις ομάδες των play off στη δεύτερη αγωνιστική, αλλά ο Ολυμπιακός πριν αρχίσει το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ μπορεί να έχει τελειώσει «οριστικά» το ίδιο το πρωτάθλημα. Και κάτι (ξανά) για την Ευρώπη...

Να το τελειώσει προτού...αρχίσει

Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ανησυχία για την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος με διαφορά δώδεκα βαθμών από τον δεύτερο και τα play off ήδη σε εξέλιξη, αλλά δεν υπάρχει και εφησυχασμός, όπως πρέπει να συμβαίνει στις σοβαρές ομάδες με το DNA του πρωταθλητισμού.

Ταλαιπωρία είχε η αποστολή για να φτάσει στα Γιάννινα για το ματς της Κυριακής (20/3-15.30) με τον ΠΑΣ, αλλά και κρούσματα κορονοϊού για Μασούρα και Βρουσάι. Όμως σε αυτή τη δεύτερη αγωνιστική όλες οι ομάδες έχουν ταλαιπωρία. Ο ΠΑΣ θα παίξει πάλι με ελλείψεις όπως στην Τούμπα (λιγότερες, άρα θα παραμείνει επικίνδυνος όπως ήταν και με τον ΠΑΟΚ που έχασε άδικα), ο ΠΑΟΚ έχει τις απώλειες από το Βέλγιο, την κόπωση και κρούσματα, ο Παναθηναϊκός φοβάται την εξάπλωση του ιού και πάει αυθημερόν στην Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ έχει επίσης προβλήματα με τον covid, ο Άρης τις απουσίες του και γενικά κανείς δεν είναι στα καλύτερά του.

Συνεπώς, με ένα ρόστερ γεμάτο λύσεις, ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει τη νίκη στο νωρίς ματς με τον ΠΑΣ και να προσθέσει εξτρά πίεση στον ΠΑΟΚ πριν αυτός μπει στο ΟΑΚΑ για το ούτως ή άλλως δυσκολότερο παιχνίδι του απέναντι στην ΑΕΚ. Αν η απόσταση μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής είναι πάνω από δώδεκα βαθμούς τότε το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει, με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν. Και με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει πάλι εκτός, στη Λεωφόρο, αμέσως μετά τη διακοπή για τις Εθνικές. Άρα το ματς στους «Ζωσιμάδες» είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού να βάλει τέλος σε κάτι που ήδη θεωρείται τελειωμένο, όμως δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο σε διαφορετικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού και νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Τόσο απλά.

Υ.Γ. Την άποψή μου την έχω καταγράψει από τον αποκλεισμό από την Αταλάντα. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει και την Μαρσέιγ (πέρυσι ο Ολυμπιακός τη νίκησε και την απέκλεισε από το Champions League, ενώ στη Γαλλία είχε προηγηθεί και έχασε από δύο πέναλτι), μακάρι να φτάσει και στον τελικό των Τιράνων που θα έχει και VAR εν αντιθέσει με ολόκληρη τη διοργάνωση, μακάρι και να το σηκώσει. Μεγάλο κέρδος θα είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για όλους.

Όμως εγώ προσωπικά τον Ολυμπιακό μετά από 25 χρόνια σχεδόν πάντα στο Champions League δεν θέλω ποτέ να τον δω να παίζει στην τρίτη κατηγορία της UEFA. Αν τύχει, ΟΚ. Αλλά δεν θα είναι και για πανηγυρισμούς. Να γίνει τόσο δυνατός που να μην αποκλειστεί ξανά από ομάδες σαν την Λουντογκόρετς, αλλά να αποκλείει Κράσνονταρ και Μπασάκ στα προκριματικά. Να προχωράει κόντρα σε Μίλαν, Άρσεναλ, Μαρσέιγ, PSV. Να μπορεί να κοντράρει καλύτερα στους ομίλους του Champions League ή του Europa League τους κορυφαίους, όπως το έχει κάνει όχι πολύ παλιά και με Μπαρτσελόνα, με Γιουνάιτεντ, με Μπάγερν και Τότεναμ στο Φάληρο και με άλλες. Να αποκλείει τις Φενέρ όπως φέτος ή τις Μαρσέιγ όπως πέρυσι. Αν δεν τα καταφέρνει, ας φροντίσει να τα καταφέρνει, όπως το κάνει σχεδόν πάντα. Όχι να πάει στην τρίτη κατηγορία μπας και προχωρήσει περισσότερο. Το ξαναγράφω, γιατί διαφωνώ και με φίλους μου και δε γουστάρω...