Θεοδωρικάκος: «Βάζουμε τέλος στη βάρβαρη παράδοση των χούλιγκανς»

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε πως θα υπάρχει πλέον ταυτοποίηση των προσώπων που πηγαίνουν στο γήπεδο και θα λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να ελέγχει τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

Θεοδωρικάκος: «Βάζουμε τέλος στη βάρβαρη παράδοση των χούλιγκανς»

Τον νέο νόμο για τον έλεγχο της οπαδικής βίας και την αυστηροποίηση των ποινών, σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως πλέον θα υπάρχει ταυτοποίηση των οπαδών που πηγαίνουν στο γήπεδο και θα λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας, προκειμένου η αστυνομία να μπορεί να ελέγχει τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

«Οι στρατοί των χούλιγκανς αναφέρονται στο παρελθόν, είναι μία βάρβαρη παράδοση στην οποία βάζουμε οριστικά τέλος και σε αυτό πρέπει να συστρατευτούν όλοι, κόμματα, κυβέρνηση, αστυνομία, αυτοδιοίκηση, αθλητικοί παράγοντες, οι πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε ο Θεοδωρικάκος: «Δεν είναι δυνατόν κάποιος να επιτίθεται, να ασκεί βία ή και να κάνει και χειρότερα πράγματα και να μπορεί να αναστέλλεται η ποινή του. Όποιος έχει τέτοιου είδους συμπεριφορές θα πηγαίνει στη φυλακή και αυτό είναι επίσης απαίτηση της κοινωνίας».

Αναφερόμενος, δε, στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, ο υπουργός επισήμανε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει με καμία δύναμη να ξαναχαθεί ανθρώπινη ζωή από αυτό το χουλιγκανισμό, από αυτή την αγριότητα, από αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά».