Όταν ο Καμπελά «μάθαινε» από τον Βαλμπουενά! (vid)

Το ντεμπούτο του Ρεμί Καμπελά στην εθνική Γαλλίας είχε συμπέσει με ένα αληθινό σόου του Ματιέ Bαλμπουενά! 

Όταν ο Καμπελά «μάθαινε» από τον Βαλμπουενά! (vid)

Ο Ρεμί Καμπελά δήλωσε ενδιαφέρον για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό για τον οποίο έχει, όπως είπε, τις καλύτερες πληροφορίες και συνδέεται με φιλία με τον Γιαν Εμβιλά, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην Σεντ Ετιέν.

Ο 32χρονος άσος που έμεινε ελεύθερος από την Κράσνονταρ λόγω του πολέμου ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κι αν αυτός είναι τελικά ο Ολυμπιακός, τότε θα ανταμώσει ξανά και με έναν ακόμη σπουδαίο Γάλλο ποδοσφαιριστή που έχει στο δυναμικό της η ελληνική ομάδα.

Ο Καμπελά δεν πρόλαβε τον Ματιέ Βαλμπουενά στην Μαρσέιγ καθώς ο νυν σούπερ σταρ του Ολυμπιακού είχε φύγει για την Ντιναμό Μόσχας ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά τον ξέρει πάρα πολύ καλά ως αντίπαλο στο γαλλικό πρωτάθλημα και ως συμπαίκτη στην εθνική Γαλλίας.

Κι είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη από τις τέσσερις συμμετοχές που έχει στην Εθνική ο Καμπελά, ο Βαλμπουενά είχε δώσει πραγματικό σόου! Μια απίθανη ποδοσφαιρική παράσταση, στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού μπροστά σε 75.000 θεατές!

Η Γαλλία είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό τη Νορβηγία και τη νίκησε με 4-0, με τον Βαλμπουενά να δίνει τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του! Μία στον Πογκμπά για το πρώτο γκολ κι άλλες δύο στον Ζιρού για το τρίτο και το τέταρτο! Ο Ματιέ βγήκε από το γήπεδο στο 70' με το γήπεδο να τον αποθεώνει, ενώ από τον πάγκο τον απολάμβανε και ο Καμπελά, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 80' κάνοντας την παρθενική παρουσία του στους «τρικολόρ» με προπονητή τον Ντιντιέ Ντεσάν.