Ολυμπιακός: Από το «δραστήριος» στο «άφαντος» ένα... ημίχρονο δρόμος για τον Γκάρι Ροντρίγκες

Ο Γκάρι Ροντρίγκες βγάζει διάθεση και ενέργεια στα ματς του Ολυμπιακού, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει να έχει περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι του.

Ολυμπιακός: Από το «δραστήριος» στο «άφαντος» ένα... ημίχρονο δρόμος για τον Γκάρι Ροντρίγκες

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ολοφάνερο ότι εμπιστεύεται πλέον και έχει ως βασικές του επιλογές για τα άκρα της επίθεσης τον Γιώργο Μασούρα και τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Μασούρας έχει αποδείξει όλα τα χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό ότι είναι ο πιο βελτιωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Μπορεί να υπάρχουν περίοδοι που κάνει μία αγωνιστική «κοιλιά» ως προς την παραγωγικότητά του, αλλά έχει δείξει ότι έχει την ποιότητα και την ικανότητα να εξελιχθεί σε «λίρα εκατό» για τους πρωταθλητές.

Ο Μαρτίνς περιμένει πλέον και από τον Γκάρι Ροντρίγκες να αρχίσει να βγάζει το καλό του πρόσωπο. Ο Αφρικανός εξτρέμ ήταν αρκετά ζωηρός στο πρώτο ημίχρονο με τον Άρη. Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες από τα δεξιά, δημιούργησε κινδύνους στην άμυνα των «κιτρίνων», αλλά το... κακό με τον Ροντρίγκες είναι ότι εξελίσσεται σε συνήθειο το γεγονός ότι αλλάζει πρόσωπο από ημίχρονο σε ημίχρονο.

Ενδεχομένως να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν έχει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό, καθώς εκεί που πάει να πάρει μπρος, έρχεται ένας μυικός τραυματισμός και τον πηγαίνει λίγο πιο πίσω.

Κόντρα στον Άρη λοιπόν παρουσίασε ξανά την ίδια εικόνα. Από εκεί που ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας ως μεγαλύτερη στιγμή το κερδισμένο πέναλτι (αυτό που έχασε ο Ελ Αραμπί), ο Γκάρι ήταν... άφαντος από το 46’ έως το 63’ που αντικαταστάθηκε από τον Τικίνιο. Στα πρώτα 20 λεπτά περίπου του β’ μέρους δεν θύμιζε σε τίποτα τον Ροντρίγκες του πρώτου ημιχρόνου, καθώς δεν πήρε ούτε μία πρωτοβουλία, ούτε μία ενέργεια που θα προκαλούσε πονοκεφάλους στην άμυνα του Άρη.

Αυτές οι απότομες πτώσεις στην απόδοσή του είναι κάτι που δεν ανησυχεί τον Μαρτίνς. Όλα είναι θέμα αγωνιστικού ρυθμού... Και ο Πορτογάλος τεχνικός θα του δώσει μπόλικο χρόνο στα πλέι οφ.