Ολυμπιακός: Η εξαίρεση του Βαλμπουενά και η τουρκική αγορά

Οι ματιές του Ολυμπιακού στην αγορά της Τουρκίας και ο Ματιέ Βαλμπουενά που αποτελεί την εξαίρεση σε έναν κανόνα.

Ολυμπιακός: Η εξαίρεση του Βαλμπουενά και η τουρκική αγορά

Η ποδοσφαιρική αγορά αλλάζει διαρκώς και μετά τα τελευταία γεγονότα έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει ήδη το ψάξιμο για ποδοσφαιριστές θέλοντας να προσθέσουν στην ομάδα ποιότητα και φυσικά να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν, αλλά και τις αδυναμίες που αναγνώστηκαν μετά τη φετινή σεζόν.

Οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια κοιτάζουν αρκετά την τουρκική αγορά. Είναι αλήθεια ότι δημιουργούνται ευκαιρίες με ποδοσφαιριστές που έχουν μετακομίσει στη γειτονική χώρα και για διάφορους λόγους θέλουν να αποχωρήσουν. Κάθε καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ασχολείται με παίκτες από την Τουρκία και μάλιστα δεν είναι και λίγοι αυτοί που αποκτήθηκαν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Ελλάδα και ανήκαν σε κάποια τουρκική ομάδα. Μπορεί να έπαιζαν εκεί με δανεισμό, μπορεί να τους είδαν εκεί οι Πειραιώτες και να τους πήραν. Εάν θυμηθούμε τα τελευταία χρόνια, όμως, θα διαπιστώσουμε πως οι κινήσεις από την τουρκική λίγκα δεν βγαίνουν στο κλαμπ.

Μοναδική εξαίρεση σε όλο αυτό είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ετοιμάζεται να υπογράψει και νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και η προσφορά του στον σύλλογο είναι πολύ μεγάλη. Κατά τα άλλα τα παραδείγματα είναι αρκετά.

Ο Ονιεκούρου το πιο πρόσφατο και πρόκειται για έναν παίκτη που αποκτήθηκε από τη Μονακό, αλλά είχε κάνει καριέρα της Γαλατασαράι. Μπορούμε να θυμηθούμε τον Μπρούμα που ο Ολυμπιακός τον πήρε δανεικό από την Αϊντχόφεν, αλλά είχε πέρασμα από τη Γαλατασαράι. Ο Εμρέ Μορ επίσης παίκτης που άνηκε στη Θέλτα, αλλά ο Ολυμπιακός τον πήρε από τη Γαλατασαράι. Ακόμη τον Μπενζιά τον είχε πάρει δανεικό από τη Λιλ, αλλά με πέρασμα από τη Φενέρμπαχτσε.

Φυσικά υπάρχει και ο Γκάρι Ροντρίγκες με πέρασμα από Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε και αν τον αφήσουν οι τραυματισμοί ίσως να είναι και αυτός μία εξαίρεση στον κανόνα.