Ολυμπιακός: Έφυγε από το κλειστό κλαμπ των αήττητων στην Ευρώπη

Μέχρι και πριν το ματς με τον Άρη, ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο κλειστό κλαμπ των τριών αήττητων ομάδων σε όλη την Ευρώπη. Τώρα απέμειναν δύο...

Ολυμπιακός: Έφυγε από το κλειστό κλαμπ των αήττητων στην Ευρώπη

Ολόκληρο θέμα έγινε σε Πορτογαλία και Γιβραλτάρ (!) η ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ο λόγος φυσικά προφανής: Οι Πειραιώτες μέχρι και πριν από το ματς της Θεσσαλονίκης με τους «κίτρινους βρίσκονταν σε ένα κλειστό κλαμπ.

Επρόκειτο για το κλαμπ των αήττητων ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αφορούσε αποκλειστικά τους αγώνες των συλλόγων στις εγχώριες Λίγκες και όχι στα Κύπελλα ή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρισκόταν σε αυτό το κλειστό κλαμπ μαζί με την Πόρτο και την Λίνκολν. Εξ ου και η αντίδραση και ο... πανηγυρισμός στο Γιβραλτάρ για την ήττα των «ερυθρόλευκων» από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Βλέπετε, η άσημη Λίνκολν που παρεμπιπτόντως φέτος είχε αγωνιστεί στους ομίλους του Europa Conference League (ήταν αντίπαλος και του ΠΑΟΚ),θα έχει να καυχιέται ότι μαζί με την Πόρτο είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες σε όλη την Ευρώπη.

Θα μας πείτε βέβαια ότι το πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ δεν έχει υψηλό επίπεδο. Δεν έχει αυτό φυσικά καμία σημασία. Και της Ανδόρρας ή του Σαν Μαρίνο δεν είναι κάποια πρωταθλήματα της προκοπής, αλλά οι επίδοξοι πρωταθλητές (Ίντερ Κλαμπ Εσκάδες και Τρε Πένε αντίστοιχα) έχουν υποστεί ήττες.

Η Λίνκολν λοιπόν κρατάει ψηλά τη... σημαία των αήττητων ομάδων στη «Γηραιά Ήπειρο», έχοντας 14 νίκες και 1 ισοπαλίες σε σύνολο 15 αγώνων.

Η δε Πόρτο μετά από 25 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας έχει 21 νίκες και 4 ισοπαλίες.