Γιοβάνοβιτς: «Έχω περισσότερες ευθύνες από όλους»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τον απολογισμό της πορείας του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο.

Γιοβάνοβιτς: «Έχω περισσότερες ευθύνες από όλους»

Ευχαριστημένος για την εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Περιστέρι (0-2).

«Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ανούσιο παιχνίδι. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Ατρόμητος είχε περισσότερη διάθεση. Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου καταφέραμε να είμαστε πιο σοβαροί. Θα μπορούσε να αλλάξει το σκορ το πέναλτι. Ήμασταν πολύ πιο καλοί όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας. Έχουμε βάθος στον πάγκο για να αλλάξει η ροή του παιχνιδιού», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Κάνοντας έναν γενικό απολογισμό της πορείας του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο είπε: «Έχω περισσότερες ευθύνες από όλους τους υπόλοιπους, σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να έχουμε λίγο παραπάνω νεύρα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε να έχουμε. Για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι πρέπει να είμαστε πολύ-πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο».

Για τον Κουρμπέλη και την εμφάνιση του είπε: «Για μένα είναι σημαντικό ο Κουρμπέλης μετά από παραπάνω από έναν χρόνο, να παίξει 60 λεπτά και μπράβο του. Μένω ικανοποιημένος Καταλαβαίνετε πόσα έχει περάσει αυτό το παιδί, πόσο έλειψε. Σίγουρα θα περνάει και φάσεις διαφορετικές. Θα μας δώσει πάρα πολλές λύσεις. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός χαρακτήρας. Έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία: «Ο πόλεμος φέρνει δυστυχία, θάνατο. Πεθαίνουν άνθρωποι. Ζούσαμε αυτό πριν από 24 χρόνια στη χώρα μου, όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία και εγώ ήμουν τυχερός που εκείνη την εποχή βρισκόμουν σαν ποδοσφαιριστής του Ηρακλή στην Ελλάδα. Ήταν ίσως η μοναδική χώρα που έδειξε κατανόηση στη χώρα μου. Εν έτη 2022 όταν έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη, τα προβλήματα πρέπει να λύνονται σε πολιτικό επίπεδο. Αν δεν επιλύονται, την πληρώνουν οι αθώοι που δεν φέρουν καμία ευθύνη».