Γιώργος Αγγελάκης: «Από 5 χρόνων στη σχολή του Ολυμπιακού στη Βάρη ο Κίτσος»

Πώς οι πατεράδες των παιδιών μπορούν να χαντακώσουν ένα ταλέντο... Τι δεν έκανε ο πατέρας του Φώτη Κίτσου. Συνέντευξη του Γιώργου Αγγελάκη στο «ΦΩΣ».

Γιώργος Αγγελάκης: «Από 5 χρόνων στη σχολή του Ολυμπιακού στη Βάρη ο Κίτσος»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Φώτης Κίτσος είναι ένα αριστερό μπακ που αρέσει στον Μαρτίνς, αρέσει στον κόσμο, είναι ένα Ελληνόπουλο επιθετικογενές, έχει τεχνική, έχει ντρίμπλα, μπορεί να κάνει προωθήσεις και να πατήσει περιοχή. Βρήκα τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίνησε. Όλη την ιστορία του παιδιού από 5 χρόνων. Είναι ο Γιώργος Αγγελάκης, υπεύθυνος της Σχολής του Ολυμπιακού στη Βάρη -και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βάρης, της ανδρικής ομάδας.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 5/3/2022

Εκτός από τη σχολή του Ολυμπιακού στη Βάρη με τα παιδιά, έχετε και ανδρική ομάδα;

Ναι, εγώ την ίδρυσα το 2015. Πάμε καλά τα τελευταία χρόνια, ξεκινήσαμε από τη Γ' ΕΠΣΑΝΑ, πέρυσι ανεβήκαμε στη Β' και φέτος πάμε για άνοδο στην Α', δηλαδή σε δύο χρόνια δύο ανόδους. Στη βαθμολογία πρώτη είναι η Κερατέα, στη δεύτερη θέση εμείς, ανεβαίνουν δύο ομάδες.

Πόσα χρόνια υπάρχει η Σχολή του Ολυμπιακού στη Βάρη;

Δεκαπέντε χρόνια! Φέτος είναι η 15η χρονιά.

Εσύ την είχες φτιάξει;

Ναι.

Πόσων ετών είσαι;

Πενήντα τριών.

Πόσα παιδιά έχει η σχολή τώρα;

Γύρω στα 145. Πριν από τον κορονοϊό είχαμε φτάσει τα 170!

Από πόσων ετών ήρθε ο Φώτης Κίτσος στη σχολή;

Όταν ήταν 5 χρόνων. Τον έφερε ο πατέρας του.

Πού έμενε;

Στη Γλυφάδα.

Τον γνώριζες τον μπαμπά του;

Στην πορεία των χρόνων τον γνώρισα. Όχι από πριν.

Ολυμπιακός ήταν ο μπαμπάς;

Όχι. Είχε μάθει όμως ότι γίνεται καλή δουλειά στη σχολή, είχαμε μια ομάδα τότε που είχε σαρώσει και είχαμε ακουστεί.

Με τον Κίτσο τι έγινε;

Έπειτα από λίγα χρόνια τον στείλαμε κι αυτόν στον Ρέντη για δοκιμαστικό και τον κράτησαν. Μας ειδοποίησαν ότι θα είναι πλέον στον Ρέντη.

Ξεχώριζε;

Ναι, ναι, ξεχώριζε από τα άλλα παιδιά εδώ.

Ποιος τον έκανε μπακ;

Ο Μαρτίνς! Αυτός τον γύρισε πίσω. Και στον Ρέντη όσα χρόνια ήταν μπροστά έπαιζε. Να σου πω όμως κάτι που θυμάμαι; Ήταν πολύ μικρός, είχαμε πάρει ένα διάστημα προπονητή στη σχολή τον Γιάννη Γκαϊτατζή, τον παλιό μεγάλο δεξιό μπακ του Ολυμπιακού, τον είχε τον μικρό για παίκτη του και μου είχε πει ότι αυτός μπορεί να παίρνει όλη την πλευρά.

Φαντάζομαι τη χαρά σου που τον βλέπεις στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Μα, αυτό είναι το όνειρό μας, να έχει ο Ολυμπιακός 4-5 παιδιά στην πρώτη ομάδα που να είναι από τα σπλάχνα του. Όλοι αυτό θέλουμε.

Πόσες μέρες τη βδομάδα κάνουν προπόνηση τα παιδάκια;

Οι πιο μικροί τρεις φορές τη βδομάδα. Οι πιο μεγάλοι, από την Κ12 ως την Κ16, κάνουν 4 προπονήσεις τη βδομάδα. Και δίνουμε αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο στην ΕΠΣΑΝΑ.

Πώς έφτασε εκεί που έφτασε ο Φώτης Κίτσος; Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Καταλυτικό ρόλο στην ιστορία του Φώτη έπαιξε ο πατέρας του.

Γιατί;

Διότι δεν ασχολήθηκε ποτέ. Δεν ανακατεύτηκε, δεν παραπονέθηκε, δεν μιλούσε, δεν φώναζε. Ούτε σε ποια θέση θα παίζει, ούτε πόσο θα παίζει, ούτε ποιον προπονητή θα έχει -και άλλαξε 5 προπονητές στη σχολή ο Φώτης- ο πατέρας του δεν ασχολήθηκε ποτέ. Εμπιστεύτηκε τη διοίκηση της σχολής, τους ανθρώπους στους οποίους παρέδωσε το παιδί του.

Φαντάζομαι έχουν δει τα μάτια σου πολλά...

Γι' αυτό σου το λέω. Έχουν χαθεί ταλέντα επειδή γονείς έκαναν χαμό και τα χάλαγαν. Κανένας προπονητής δεν θέλει να εξαφανίσει ένα ταλέντο. Να πω επίσης ότι και ο Βασίλης ο Νάνος ήταν δίπλα στο παιδί, έχει παρακολουθήσει όλη την πορεία του, ο επικεφαλής των σχολών του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα.

Θέλω να μου στείλεις φωτογραφίες σου με τον Φώτη Κίτσο μικρό. Έχεις;

Βεβαίως, θα σου στείλω. Για το τέλος θα ήθελα να πω ότι αγαπάμε πολύ το άθλημα, αγαπάμε τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο, θέλουμε να βγάζουμε παίκτες. Και τα παιδιά της ανδρικής μας ομάδας θέλουμε να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και αν δεις τον Ολυμπιακό Βάρης, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες.