Ολυμπιακός: Πολλά τα ομαδικά και ατομικά κίνητρα με Άρη

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την άνεση της διαφοράς και με αλλαγές απόψε (19.00) με τον ανεβασμένο γενικώς Άρη, αλλά και οι δικοί του λόγοι για τη νίκη δεν είναι λίγοι. Σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. 

Ολυμπιακός: Πολλά τα ομαδικά και ατομικά κίνητρα με Άρη

Για μια σειρά από λόγους ο Ολυμπιακός μπαίνει σήμερα (19.00) στο Κλ. Βικελίδης χωρίς να θεωρείται το φαβορί για τη νίκη, σε ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η διαφορά που έχει στη βαθμολογία και οι πολλές αλλαγές από πλευράς Πέδρο Μαρτίνς (μεταξύ άλλων οι Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Τικίνιο, Αγκιμπού), όπως και η δυναμική που έχει αποκτήσει ο Άρης με τα καλά αποτελέσματα επί Μπούργος και με την επιστροφή των έξι βαθμών που τον φέρνουν να διεκδικεί πλέον με μεγάλες πιθανότητες την ευρωπαϊκή συμμετοχή στη νέα σεζόν, αποτελούν βασικούς λόγους για το να μην είναι ο Ολυμπιακός θεωρητικά με προβάδισμα για το τρίποντο.

Δεν είναι, όμως, τόσο απλό να... ξεγράψει κανείς τον Ολυμπιακό ως φαβορί για κανένα ματς ελληνικής διοργάνωσης, ανεξαρτήτως συνθηκών. Οι Πειραιώτες άλλωστε είναι και εκείνοι σε εξαιρετική κατάσταση, κάνοντας δύο πολύ σπουδαία σε απόδοση ματς με ΟΦΗ και Αστέρα, ενώ το ρόστερ τους είναι τόσο βαθύ που επιτρέπει να γίνονται ποιοτικές αλλαγές ακόμη και με πολλές απουσίες.

Το αήττητο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τον Ολυμπιακό και δεν πρόκειται να το αφήσει να χαθεί τόσο απλά, ούτε σήμερα ούτε στα play off. Επιπλέον σε κανονική περίοδο ο Μσρτίνς έχει ελάχιστες απώλειες όλα αυτά τα χρόνια, άρα πώς μπορεί να είναι τόσο... απλό να χάσει από οποιονδήποτε. Και στην εποχή των τίτλων του μόνο μία ήττα. Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει πάντα κατά νου να πάει με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στα παιχνίδια της τελικής εξάδας και να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα μείωσης της διαφοράς. Αφήστε που αν νικήσει τον Άρη κάνει και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε κανονική περίοδο, ξεπερνώντας τις περσινές και τις προπέρσινες επιδόσεις που όλοι λέμε ότι η ομάδα έπαιζε καλύτερα. Φέτος μπορεί να ξεπεράσει τον ίδιο τον εαυτό της με μια νίκη απόψε.

Σε ατομικό επίπεδο ο Βατσλίκ θέλει να επιστρέψει σε «λευκή» εστία είναι ένα κίνητρο που δημοσίως συχνά το επισημαίνει. Κι οι αμυντικοί το ίδιο. Αν παίξει ο Μπα θα κοιτάξει να δείξει καλύτερο πρόσωπο. Για τον Κίτσο είναι ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Καρβάλιο θα θελήσει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του, ο Ελ Αραμπί να επιστρέψει επιτέλους στα γκολ. Μερικά παραδείγματα ατομικών κινήτρων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Φυσικά το ματς θα είναι πολύ δύσκολο, όπως ήταν και τα περσινά με τον Ολυμπιακό να είχε στην προηγούμενη σεζόν σε αυτό το γήπεδο μία νίκη στην κανονικά διάρκεια με τα γκολ του Μπουχαλάκη (από τις ασίστ του Φορτούνη), μία ισοπαλία σα νίκη στο Κύπελλο με την ισοφάριση από την έμπνευση πάλι του Μπουχαλάκη που έδωσε την πρόκριση και μία ισοπαλία στα play off με γκολ του Φορτούνη και τον Τζολάκη να αποκρούει πέναλτι στο τέλος. Όμως ο Ολυμπιακός που με τον Μαρτίνς δεν έχει χάσει ποτέ από τον Άρη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μπορεί να κάνει δικό του και αυτό το παιχνίδι στο οποίο παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ. Όσο δε για όλους αυτούς που βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι το ματς θα έρθει ισόπαλο, ας το βάλουν και στην... τσέπη αφού είναι τόσο σίγουροι, έτσι ώστε να κερδίσουν χρήματα και να μη μας κουράζουν άλλο.